Öğrenci Kariyeri Banner

Uber, Dünya Çapında 57 Milyon Müşterisinin Kişisel Bilgilerini Çaldırdı!

Uber, Dünya Çapında 57 Milyon Müşterisinin Kişisel Bilgilerini Çaldırdı!
Uber'in dünya çapında 57 milyon müşterisinin e-mail, cep numarası ve diğer kişisel bilgilerini çalan hacker'lara para ödeyen Uber, bu durumu bir sene boyunca kamuoyundan saklamış.

ABD'li şirketin olayı örtbas etmeye çalışmalarının ortaya çıkması üzerine, iki kurucu üye saldırıya tepki gösterdi. Dara Khosrowshahi, kurucularından Travis Kalanick'i Ağustos ayında CEO olarak atamıştı.

2111767321001_5554688272001_5554677802001-vs

İhlalin Ekim 2016'da gerçekleştiği tespit edilmesine rağmen, Khosrowshahi bu olayı yeni öğrenmiş olduğunu söyledi.

Çalınan kişisel bilgilerin 600.000 tanesinin Amerikalı sürücülere ait olduğu belirtiliyor.

Uber'in yaptığı açıklamaya göre; Uber yolcularının, dolandırıcılık kanıtları olmadığı için endişelenmeleri gerekmiyor. Buna ek olarak, lisans numaraları çalınmış olabilecek sürücülere ücretsiz kimlik hırsızlığı koruması ve kredi izleme teklif edileceğini de belirtti.

Khosrowshahi "Böyle bir şey olmaması gerekiyordu. Mazeret gösteremeyeceğim. Geçmişi silememe rağmen, her bir Uber çalışanı adına söz veriyorum ki hatalarımızdan ders alarak yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Dara Khosrowshahi, suçlu isimleri bulduklarını ve çalınan verilerin yok edilmesini sağladıklarını belirtti. Bu olaydan sonra bulut hizmetlerinin denetimlerini güncelleştirdiklerini söyleyen Khosrowshahi, tüm kullanıcılarından özür diledi.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.