Öğrenci Kariyeri Banner

Twitter`da Bu Virüse Dikkat Edin!

Twitter`da Bu Virüse Dikkat Edin!
twitter

Twitter’ı hedef alan yeni bir virüs, arkadaşınmış gibi mesaj gönderiyor. ‘Bu şarkı senin için’, ‘Bu kızı tanıyor musun’ gibi tuzak linkler atan casuslar, bu linkleri tıklayanların tüm bilgilerini çalabiliyor.

[ad name="Google Adsense"]

Twitter’da ilgi çekici başlıklarla adeta virüs bombardımanı yaşanıyor. ‘Sen de büyüyünce böyle mi olacaksın’, ‘Bu kızın yeni videosunu gördün mü’, ‘Burada popüler yazar olmak istiyorum’, ‘Bu şarkı benden sana’ gibi goo.gl/2sfmQB ve benzeri bağlantılarla yayılan virüsler bu linklere tıklandığında anında bulaşıyor. Arkadaşından geliyormuş süsü verilen mesajdaki linke tıklayan kullanıcı sahte bir hesaba yönlendiriliyor.

Saldırılar arttı

Uluslararası Antivirüs yazılım kuruluşu Eset Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Alev Akkoyunlu son zamanlarda bu saldırıların hızla arttığını belirterek şunları söyledi:

"Twitter'da tanıdığımız bir isimden gelen link tıklandığında kullanıcı bir veb sitesine yönlendiriliyor. Kısaltılmış bağlantı ismi (URL) nedeniyle bilgisayar kullanıcısı linkin gerçekte nereye bağlanacağını görmüyor ve linki tıklıyor. Oysa bu bağlantı genellikle sahte ve virüslü bir siteye yönlendiriyor. Bu site üzerinden bilgisayara virüs veya truva atı bulaşıyor. Ardından kullanıcının arkadaşlarına da kendi adıyla ve başlıkla mesajlar gönderiliyor. Zararlı yazılım bu şekilde yayılıyor."

Merak uyandırıyor

Twitter kullanıcısının sürekli Phishing (oltalama) ataklarına maruz kaldığına dikkat çeken Akkoyunlu şöyle konuştu:

"Kullanıcılara ‘bu resme bakar mısın’ ya da ‘bu videoyu gördün mü” gibi başlıklarla doğrudan mesajlar ulaşıyor. Ancak bu mesajlar sahte olabiliyor.

Yani kişilerin merak duygusundan faydalanarak, ilgili sisteme casus yazılım yüklemeyi ve hedef kişi veya kurum hakkında bilgi toplamayı, ardından da bu bilgileri kötüye kullanmayı hedefliyorlar.” Akkoyunlu, sosyal medyadan gelen her türlü linke şüphe ile yaklaşılmasını önerdi.

Temkinli olun

Akkoyunlu “Arkadaşlarımızdan gelen bağlantıları merak edip tıklıyoruz ve şüphe etmiyoruz. Oysa temkinli olmak gerek. Kısaltılmış bağlantılar (URL) özellikle Twitter üzerinde yaygın. Bir video ya da yazı için tıklayıp da truva atı ile karşılaşa-bilirsiniz. Bu yüzden tam adresi görmeden tıkladığınız şeye şüpheyle yaklaşın” dedi.

Ne yapılmalı?

Dijital dünyada çok yoğun kirlenme yaşandığını da vurgulayan Akkoyunlu ne yapılması gerektiğini ise şöyle anlattı:

"Pek çok zararlı yazılım, özellikle de finansal kaynaklarınızı hedef alıyor. Dijital önlem almadan bunlarla başa çıkmak mümkün değil. Güncel yazılımlar, güncel zararlılara karşı sizi korumak üzere görev yapar. Dönem dönem de bilgisayarlarınızdaki önemli dökümanları, fotoğrafları mutlaka yedekleyin. Eğer antivirüs yazılımı yoksa ve virüs bulaştığından şüpheleniliyorsa, hızlıca online tarama yapılmasını öneriyoruz. Bu konuda ücretsiz online tarama programları kullanılabilir."

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.