Öğrenci Kariyeri Banner

Türkiye'nin İlk Başörtülü Rektörü: 'Daha Huzurlu Olacağım'

Türkiye'nin İlk Başörtülü Rektörü: 'Daha Huzurlu Olacağım'
Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç’ın türbanlı fotoğrafının dün sosyal medyada paylaşılmasının ardından bu sabah Dicle Üniversitesi medya mensuplarının akınına uğradı.

Rektörlük girişinde basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan Saraç, Türkiye'de kamu personeli için başörtüsü yasağının, 1 Ekim 2013'te kaldırılmasından itibaren örtünmenin sürekli aklında olduğunu, milletvekilleri ve belediye başkanlarının da örtünmesiyle daha da cesaret kazandığını söyledi.

Bu anlamda Türkiye’nin normalleştiğini ve bu konuda Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanlara teşekkür borçlu olduğunu belirten Rektör Saraç şöyle konuştu:

“İnançlı bir insanım. Bu da her zaman aklımda olan bir şeydi. Bildiğiniz üzere resmiyette böyle bir uygulama maalesef mümkün değildi. O nedenle bunu hiç uygulayamaz bir Türkiye vardı. Yasak kalktığı günden itibaren düşünüyordum, istiyordum. Fakat ilk olup böyle bir medya ordusuyla karşı karşıya gelmeyi çok arzu etmiyordum. Şahsi hayatımla gündemde olmayı seven bir yapıda değilim. İcraatlarımızla, üniversite faaliyetlerimizle gündemde olmayı Türkiye açısından, ilimiz açısından gündemde olmayı seviyoruz. O nedenle belki bugüne kadar biraz engelledi ama baktık bunun da sonu yok. Hepimizin inancını yerine getirmemekle o eksikliği hissediyoruz. Bir tarafımız hep eksiktir. Çok şükür ben Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, bakanlarımız ve Türkiye’de normalleşme sürecine, bugünlere, bu yasakların kalkmasına vesile olan herkese de teşekkür ediyorum.”

İlk kutlama meslektaşlarından

Dicle Üniversitesi Rektörü Ayşegül Jale Saraç başörtüsü taktığı bilgisinin sosyal medyada yayılmasının ardından üniversite rektörlerinin kendisini arayarak tebrik ettiklerini, bürokrasi ve siyaset dünyasından henüz kimsenin kendisini aramadığını söyledi.

'Bu halimi daha çok seviyorum'

Örtünmesinin kariyerine bir etkisinin olmadığını da sözlerine ekleyen Rektör Saraç, çok güzel ve olumlu tepkiler aldığını, aynaya baktığında bu halini daha çok sevdiğini de ifade ederek, “Hayatımda bir değişiklik olmayacak, ancak artık daha huzurlu olacağım” dedi.
Kaynak: Al Jazeera

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.