Öğrenci Kariyeri Banner

Türkiye'nin Geleceği 11 Gurur Kaynağı Çocuğumuz

Türkiye'nin Geleceği 11 Gurur Kaynağı Çocuğumuz
Onlar bugünün küçüğü, yarının büyüğü; Türkiye'nin pırıl pırıl geleceği, umudu çocuklarımız! Yarınlara olan umudumuzu arttıran, başarılarıyla gurur kaynağımız olan birbirinden harika 11 çocuğumuzun başarı hikayesini sizlerle paylaşıyoruz. Keyifli okumalar!

1) Muhsine Gezer (15)5188633Fransa’nın Val-de Reuil kentinde gerçekleşen 2018 INAS Dünya Salon Atletizm Şampiyonası’nda, 15 yaşındaki Muhsine Gezer 1500 metrede şampiyonluğu elde etti. Daha önce Londra’da düzenlenen ‘IPC Özel Sporcular Dünya Atletizm Şampiyonası’nda T20 kadınlar 800 metre yarışında üçüncülük elde eden Muhsine’nin en büyük hedefi 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda birinciliği kazanmak. Eminiz ki ülkemizi güzel bir şekilde temsil etmeye devam edeceksin. Teşekkürler Muhsine, inancın tam başarıların daim olsun.

2) Alp Aydınlar(11)
5-ALP

İstanbul Enka Okulu'nda 5. Sınıf öğrencisi olan Alp Aydınlar, Uluslararası Oyun Derneği (IPA) tarafından düzenlenen konferansta, Suriyeli çocuklar için bir sosyal sorumluluk projesi geliştirdi ve  "Mükemmellik ve Etkinin Tanınması" ödülünü kazanan en küçük aday oldu. Alp Aydınlar bir başka hedefini ise; Suriyeli arkadaşlarının lisans almaları, turnuvalara katılmaları için cesaretlendirmek olduğunu, savaş mağduru çocukların oyun oynamaya ne kadar çok ihtiyaç duyduğunu göstermek istediğini söyledi. Küçük yaşına rağmen kocaman bir projenin içinde olan Alp Aydınlar ile gurur duyuyoruz.

3) İdil Olgar (12)

idil
Gelecekte adını çok duyacağımıza emin olduğumuz İdil Olgar, Slovakya'da yapılan 21. Uluslararası Talent Of Europe yarışmasının keman kategorisinde 3.'lüğü kazandı. Yarışmacılardan küçük olan İdil, 21 yarışmacı arasından kazandığı derece ile ülkemizin gurur kaynağı oldu. O şuan 5. sınıf öğrencisi ve 5 yıldır aldığı keman eğitimine devam etmekte.

4) Mert Delibalta (11)

maxresdefault

Mert Delibalta Savunma sanayisine ismini kazıyacak olan bir icattan yola çıkacağız ve elbette mucidimizden. O zaman karşınızda bomba bulan casus drone! Kodlanmış görüntü işleme cihazının kamerası bize elementleri gördüğü an dedektörleri devreye sokup sinyalleri çakıyor ve barutun nerede olduğunu buluyoruz ki yerin altı veya üstü olması bile fark etmiyor. Peki bu nasıl yapıldı? Bu cihazın yapımında barutları tanıtmak için 1107 (yazıyla bin yüz yedi çünkü inanılmaz bir sayı) kod yazıldı ve bu işlem bir ilkokulun laboratuvarında sadece 3 ay sürdü. Bu sefer bilinenin aksine bu yazının altında şuradan ödüllü mühendis diye değil, Erciyes Üniversitesin’in düzenlediği “2. Uluslararası Eru Makatron Robot Yarışması” birincisi olan 5. Sınıf öğrencisi Muş’lu Mert Delibalta yazdırıyor. Gelecek nesile inancımız sonsuz, küçük yaşta büyük işlere imza atan ve atacak olan tüm çocuklarımız için.

5) Efe Çetiz (12)

efe-cetiz

Efe 12 yaşında, 2017 yılında 7 elementle alınan en yüksek teknik puan olan 23.03 ile dünya rekoru kırdı ve buz pistine adını altın harflerle yazdırdı. Aynı zamanda Golden Book'a giren ilk Türk patenci.

6) Kenan Pala (13)

kenan_pala_manset

Türkiye’den Amerika’ya göç eden bir ailenin oğlu olan 13 yaşındaki Kenan Pala, kurduğu dernek ile evsiz ve kimsesizlere yaşından büyük hizmetlerde bulunmuştu. Kenan’ın hizmetlerini ödüllendirmek isteyen San Diego yönetimi, 23 Ocak’ı Kenan Pala Günü olarak ilan etti.

7) Talya Özdemir (12)

talya_manset

Uluslararası Bilim Kadınları ve Kızları Günü’nde düzenlenen toplantıda konuşan Talya Özdemir, BM kürsüsünden hitap eden en genç Türk olmuştu.

8) Arya Nur Güneş (13)

arya_manset

Arya Nur Güneş henüz 13 yaşında. İzmirli genç yetenek, epilepsiyi yendi; 18 ülkeden yaşları 10 ila 23 arasında değişen 590 müzisyen arasından jüri özel mansiyon ödülüne layık görülmeyi başardı.

9) Kaan Turan (13)

piyano_3

13 yaşındaki İzmirli piyanist Kaan Turan, İtalya’nın Milano kentinde 17 ülkeden 45 yarışmacının katıldığı Lovere Uluslararası Tadini Piyano yarışmasında 11-13 yaş kategorisinde ünlü piyanist Fazıl Say’ın ‘Kara Toprak’ eseri ile birinci oldu.

10) Neval Çam (17)

neval-cam

Henüz 16 yaşında olmasına rağmen işaret dilini tercüme eden bir yazılım geliştirdi. Yapay zekayla çalışan projeler üretti. Kendisinden 10-15 yaş büyük adayların yarıştığı bu yarışmada Microsoft tarafından yılın en başarılı kadın yazılım girişimcisi seçildi.

11) Deniz Gülbaharlı

deniz

Doğa kolejini burslu kazanan Deniz Gülbaharlı’nın en büyük tutkuları uzay, fizik ve kodlama. Uzayda kolonileşmeyi kolaylaştıran projesiyle TÜBİTAK’ın düzenlediği yarışmada 2. olan Deniz, 2016’da aynı projeyle Newyork State University Oswego’da her yıl düzenlenen Genius Yarışması’nda dünya ikinciliği kazandı. 2017’de Teknolojinin Kadın Liderleri tarafından, Geleceğin Teknoloji Yıldızı seçildi. 6 yaşından beri kod yazan Deniz, yakınlarında teknolojiden uzak kalmış okullara gidip kendinden küçüklere kodlama öğretiyor. Daha lisedeyken İTÜ’de staj yapma imkanı bulan Deniz, bu yaz University of Toronto Bilgisayar Mühendisliği’nden kabul aldı bile!

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ten yarının büyüğü çocuklarımıza armağan bu güzel günde, çocuklarımızın başarılarını tekrardan gündeme getirerek gününüze renk, yarınınıza umut katmak istedik! 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun!

İçerik: Armoni Bayar, Rukiye Abanoz, Sena Çaprazlı, Firuze Yüksel, Yasemin Çetinkaya, Duygu Çamurtaş.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.