Öğrenci Kariyeri Banner

Türkiye'nin En Güzel Kütüphaneleri

Türkiye'nin En Güzel Kütüphaneleri
'Bazı kitaplar tat almak, bazı kitaplar yutmak, bazı kitaplar da çiğneyip sindirmek içindir.' demiş  İngiliz filozof FRANCİS BACON. Bizim ülkemizde hem tat almak, hem yutmak için hem de çiğnemek için milyonlarca kitap bulunmakta. İşte onların yer edindiği bazı mükemmel kütüphanelerimiz.

1) ATATÜRK KİTAPLIĞI / İSTANBUL

Büyükşehir Belediyesi Kütüphane Müzeler Müdürlüğü’ne bağlı olarak halka ve özel araştırmacılara hizmet veren Atatürk Kitaplığı, Cumhuriyet döneminin ilk kütüphanelerindendir. Bünyesindeki 500.000'e yakın eserle hizmet veriyor.

01

2)BEYAZIT DEVLET KÜTÜPHANESİ / İSTANBUL

Ülkemizin devlet eliyle kurulan ilk kütüphanesi olan Beyazıt Devlet Kütüphanesi, 24 Haziran 1884 tarihinde, Beyazıt Külliyesi’nin İmaret kısmında hizmete açılmıştır.

beyazit-devlet-kutuphanesi-istanbul,2CxIDBW2PEegkTEywYjInQ

3)İSLAM ARAŞTIRMALARI MERKEZİ / İSTANBUL

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1984 yılında kurulan ilmi araştırmalar yapmak, özellikle İslami ilimler ve Şarkiyat alanlarında çalışmaları yürütmek amacıyla kurulmuştur. İslami ilimlerinin meraklısı için bir cennet denilebilir.

islam-arastirmalari-merkezi-istanbul,Y-AMnuwXCE20MB1nMKQvqQ

4)MİLLİ KÜTÜPHANE / ANKARA

Milli Kütüphane kuruluş çalışmaları, 15 Nisan 1946'da Milli Eğitim Bakanlığı Yayımlar Müdürlüğü'nde küçük bir büroda başlatılmış, kısa bir süre içinde 8000 eseri içeren bir koleksiyon oluşturulmuştur.Sıradan bir kütüphanenin ötesinde, milli bir arşiv, müze ve araştırma merkezi niteliği taşıyan Milli Kütüphane Başkanlığı gerçekleştirdiği hizmetlerle, Türk kültür, bilim, edebiyat ve sanat hayatına katkıda bulunmaktadır.

milli-kutuphane-ankara,m9E-pl-pBESEtIKJJt11wQ

5) İZMİR MİLLİ KÜTÜPHANE / İZMİR

Ülkede bir sivil toplum örgütü (İzmir Milli Kütüphane Cemiyeti) tarafından kurulması açısından ilk olma özelliğine sahip. 23 Nisan 1912’de Konak’ta açıldı. ‘Neo-Klasik Türk Mimarisi’ ekolünün İzmir’deki en önemli yapısı. İçinde 700.000'e yakın kitap, 5.000'e yakın dergi ve 8.000 civarında gazeteden oluşan koleksiyon barındırıyor.

izmir milli

6) İNEBEY YAZMA ESER KÜTÜPHANESİ / BURSA

Yıldırım Beyazıt döneminde yaptırılan medrese binasında hizmet veriyor. Kütüphane olarak 1969’da Orhan Camii’ndeki elyazması ve basılı eserlerin getirilmesiyle kullanılmaya başladı. 9.000 cilt elyazması ve 20.000 civarında basılı eser barındırıyor.

dd

SALT GALATA / İSTANBUL
Karaköy Bankalar Caddesi’nde, Neo-Klasik ve oryantalist mimarisiyle 1892’de inşa edilen benzersiz bir binada hizmet veriyor. Doğu Avrupa, Türkiye ve Akdeniz havzasına ait eserler bulunabiliyor. Ayrıca bünyesinde müze ve çeşitli sergilere ev sahipliği yapıyor.

salt-galata-istanbul,Rbna3o5nK0y5lODH9CDGvA

KADIN ESERLERİ KÜTÜPHANESİ / İSTANBUL


Kim bilebilirdi ki, 1987’de sadece 100 kitaplık koleksiyonla kurulan kütüphanenin bugün bir milyondan fazla esere sahip olacağını. Üstelik tümü Türkiye’deki kadın örgütlerine ait belge, özel arşiv, efemera ve kadın sanatçılar koleksiyonundan oluşuyor. Fener semtinde.

DSC01596

 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.