Öğrenci Kariyeri Banner

Türkiye Milli Futbol Takımı Adeta Tarih Yazıyor

Türkiye Milli Futbol Takımı Adeta Tarih Yazıyor
YENİDEN DOĞUŞ:
2020 UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) eleme gruplarının kura çekimi sonucu H Grubu'nda Fransa, İzlanda, Arnavutluk, Moldova ve Andorra ile eşleşen Milli Takım tüm umutlar ile çalışmalara başlamıştı. Geçtiğimiz günlerde Konya'da gerçekleşen Fransa Türkiye maçında yeniden doğuşun gerçekleştiğine şahit olduk.

FRANSA MİLLİ TAKIMI
Fransa Millî Takımı Avrupa'da üst düzey futbol oynayan ekipler arasında yer alır. 1998 yılında Zinedine Zidane önderliğinde kariyerinin zirvesine çıkan Horozlar, aynı jenerasyonla 2000 yılında da Avrupa Futbol Şampiyonası'nı kazandı.
En farklı galibiyeti Fransa 6–0 Azerbaycan
En farklı mağlubiyeti Danimarka 17–1 Fransa
Dünya Kupası " Şampiyon" (1998)
Avrupa Şampiyonası "Şampiyon" (1984, 2000)
Konfederasyonlar Kupası " Şampiyon" (2001 ve 2003)
Türkiye - Fransa maçında rakibimiz bildiğimiz üzere çok güçlüydü. Teknik Direktörü Didier Deschamps olan Fransa Milli takımının kadrosunda dev isimler yer almaktaydı. Fransa'nın ilk 11'i: Lloris, Pavard, Varane, Umtiti, Digne, Matuidi, Sissoko, Pogba, Mbappe, Griezmann, Giroud. Fransa Milli takımının toplam değeri ise yaklaşık 1 Milyar Euro civarında. Kısacası takma adı HOROZLAR olan Fransa geçen sene gidemediğimiz 2018 Dünya Şampiyonası'nın Şampiyonu ve biz tarihimizde ilk defa Fransa Milli takımını mağlup ettik. Bir Dünya şampiyonunu yendik.

milli

TÜRKİYE MİLLİ TAKIMI

A Milli Futbol Takımımız EURO 2020 Elemeleri H Grubu üçüncü maçında Fransa ile Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda karşılaştı. Maç için Türkiye'nin ilk 11'i: Mert, Zeki, Merih, Kaan Ayhan, Hasan Ali Kaldırım, Dorukhan, İrfan Can Kahveci, Mahmut, Cengiz Ünder, Kenan Karaman, Burak Yılmaz .

Teknik Direktörü Şenol Güneş olan Türk Milli Takım’ı dersine iyi çalışmıştı. Fransa ise yenilenen Türk takımını tanımıyordu. Milliler ilk yarım saat oyunu kontrol etmek için uğraştı. Başarılı da oldu. Şenol Güneş, 4-1-4-1 taktiği ile Fransız orta sahasını etkisiz hale getirdi. Kanatlardaki Griezmann- Mbappe ikilisini Zeki- Hasan Ali karşıladı ama Cengiz- Kenan’ın beklere yardımı bu iki ölümcül silahı etkisiz hale getirdi. İlk yarı boyunca Fransızların gol pozisyonu bile yoktu.
Milliler, Fransızları durdurduktan sonra diğer planlarına geçti. O plan golü bulmaktı. İki bek bindirmelerle rakibin dengesini bozmaya başladı. Ve Fransızları şoke eden gol bir antrenman çalışmasından geldi. Cengiz’in arka direğe ortaladığı topu Merih indirdi, diğer stoper Kaan kafayı vurdu ve skor değişti.
Şenol Güneş'in öğrencileri nefes kesen mücadeleyi 2-0 kazandı. Fransa'yı tarihimizde ilk kez yendiğimiz maçın bitiş düdüğüyle birlikte stadyumda çalan Mehter Marşı galibiyet coşkusunu ikiye katladı.
Sonuç olarak Güneş’in öğrencileri Türk futbol tarihinin en görkemli zaferlerinden birini aldı. 198 milyon euro değerindeki kadro, 1.24 milyar euro’luk Fransızlara muhteşem bir ders verdi. Bu zaferleri, bu futbolu özlemiştik. Hoşgeldin Milli Takım…

Milli Takımımız, UEFA EURO 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu dördüncü maçında İzlanda ile karşılaşacak.

11 Haziran 2019 tarihinde İzlanda'nın Reykjavik kentindeki Laugardalsvöllur Stadyumu'nda oynanacak maç  TSİ 21.45'te başlayacak müsabakayı Polonya Futbol Federasyonu'ndan Szymon Marciniak yönetecek. Karşılaşma TRT1'den yayınlanacak.

ÖğrenciKariyeri olarak bizler de milli takımımıza şimdiden başarılar diliyoruz.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.