Öğrenci Kariyeri Banner

Türkiye'den 11 Üniversite, 'THE' Dünya Üniversiteler Sıralaması'nda İlk 1000'e Girdi!

Türkiye'den 11 Üniversite, 'THE' Dünya Üniversiteler Sıralaması'nda İlk 1000'e Girdi!

İngiltere merkezli uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education'ın (THE) 2024 Dünya Üniversiteler Sıralaması'na Türkiye'den 11 üniversite ilk 1000'e girdi. Bu üniversitelerden 3'ü ise ilk 400 üniversite arasında yer aldı.

Koç, ODTÜ ve Sabancı İlk 400'de!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), İngiltere merkezli uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu 'THE 2024 Dünya Üniversiteler Sıralaması' sonuçları hakkında açıklama yaptı. Açıklamaya göre 108 ülkeden 1904 üniversitenin sıralandığı listede Türkiye'den 75 üniversite yer aldı. Türkiye, bu sayı ile dünyada 7'nci en iyi temsil edilen ülke oldu.

1000 üniversitenin yer aldığı listede Koç, ODTÜ ve Sabancı üniversiteleri ilk 400'e girmeyi başardı. Sıralamada İTÜ 501-600; Bilkent, Boğaziçi, Çankaya ve Hacettepe üniversiteleri 601-800; Bahçeşehir, Özyeğin ve Yıldız Teknik üniversiteleri ise 801-1000 arasına girdi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, üniversitelerin uluslararası sıralamalardaki bu başarısını takdirle karşıladığını ifade etti.

İlk Kez 3 Üniversite Birden 351-400 Arasında!

Üniversitelerin özellikle son 2 yılda artan başarılarının uluslararası sıralamalara da yansımaya başladığına dikkat çeken Özvar, "İlk kez 3 üniversitemizin birden 351-400 arasında yer alması, bir üniversitemizin 501-600 bandında sıralamaya girmesi çok kıymetli. Rekor sayıda üniversitemizin sıralamada yer bulması ve üst sıralara doğru yükselmesi sevindirici bir gelişme." dedi.

Eğitim öğretim ve araştırma çıktılarının niteliğini daha da artırmayı temel hedef olarak gördüklerini söyleyen Özvar, Türk üniversitelerinin dünyanın en iyi 100 üniversitesi arasında yer alması için stratejiler geliştirdiklerini belirtti.

Özvar, "Üniversitelerimiz bu hedeflere odaklandığı sürece, niteliklerini artıracaklarına ve başarıya ulaşacaklarına inancımız tamdır. Yükseköğretim Kurulu olarak uluslararasılaşmaya verdiğimiz önemi bir kez daha vurgulamak isterim." diye konuştu.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.