Öğrenci Kariyeri Banner

Türk Öğrenci, Uluslararası Matematik Olimpiyatları'nda Altın Madalya Kazandı

Türk Öğrenci, Uluslararası Matematik Olimpiyatları'nda Altın Madalya Kazandı
Romanya’da düzenlenen 59. Uluslararası Matematik Olimpiyatları’na 107 ülkeden 600 öğrenci katıldı. Türkiye’yi aralarında altın madalya kazanan Nurullah Giray Kuru’nun da olduğu 6 kişilik milli takım temsil etti, ayrıca takımın diğer üyeleri de 1 gümüş ve 4 bronz madalya kazandı.

Türk milli takımı, bir yılı aşkın süredir bu olimpiyatlara hazırlanıyordu. Birçok elemeden geçtikten sonra 6 kişi olimpiyatlara katılmaya hak kazandı. Lise öğrencilerine yönelik düzenlenen yarışma, 2 gün sürüyor. Her gün katılımcılara 3’er soru soruluyor ve bu soruları yanıtlamaları için 4-5 saat süre veriliyor. Bu soruların yanıtlarına göre katılımcılara bireysel puanlar veriliyor.

Nurullah Giray Kuru, toplamda 31 puan alarak altın madalya kazandı. Takımın diğer üyelerinden Mehmet Ali Yıldırım gümüş madalya elde etti. Halil İbrahim Gözeten, Halil Özkan, Ömer Topaloğlu ve Özgen Şafak Karakuş ise bronz madalya kazandı.
Altın madalya sahibi Kuru, Türkiye'yi temsil ettikleri için gururlu olduklarını söyledi.

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Matematik Cesaret İşi"

Kuru, 7 senedir matematik olimpiyatlarına hazırlanıyor. Bu süreçte iki kere milli takıma seçilmiş. "Çocukluğumdan beri matematikle ilgiliydim. İlk okula başladığımda elimde matematik kitapları vardı." diyor. Son iki yıldır da ülkemizi uluslararası matematik olimpiyatlarında temsil eden takımda.

Kuru, ayrıca matematiği sevmeyen öğrencilere de tavsiyelerde bulundu: "Korkmasınlar. Yeterince emek harcandığında her şeyin üstesinden gelinebilir. Ben matematiğin tamamen cesaret işi olduğunu düşüyorum. Zorlukları kesinlikle gözlerinde büyütmesinler.  Sadece 'soruyu çözdüm ve bitti' değil, 'bu soruyu neden böyle çözdüm' diye kendilerine sorarak çalışsınlar" diye konuştu.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.