Öğrenci Kariyeri Banner

Türk Ekibimiz 3. Ulusal Antarktika Bilim Yolculuğuna Çıkıyor

Türk Ekibimiz 3. Ulusal Antarktika Bilim Yolculuğuna Çıkıyor
Türk ekibimiz  3. Ulusal Antarktika Bilim Yolculuğuna katılacak ve Antarktika Bilim Üssü Kurulması Projesine yardımıyla bu projede onların eli olacak.

Cumhurbaşkanlığı altında, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sorumluluğunda ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Kutup Araştırmaları Uyg-Ar Merkezi (PolReC) elbirliğiyle birlikte gerçekleşecek 3. Ulusal Antarktika Bilim Seferi için hazırlıklar tam hızıyla devam etti ve tüm hazırlıklar halledildi. Ekibimiz yola çıktığında Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bilim yolculuğunda onları yalnız birakmayarak Twitter hesabından Türk ekibirinin yolculuklarına çıktığını paylaştı.

"Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde, Bakanlığımız uhdesinde gerçekleşen Antarktika Bilimsel Araştırma ve Bilim Üssü Projesi kapsamında 3. Ulusal Antarktika Bilim Seferi (TAE-3) heyetimizi Antarktika’ya uğurladık."

images (1)_790x4455

1 Ay süren yolculuk 

1 ay boyunca her konuda bilimsel araştırma yapılacağı bildirildi. Bu yıl içinde 17'si Türk, 8'i yabancı, toplam 25 katılımcının yer aldığı bu yolculukta yeni adımlara ön ayak olacak. Bu yolculukta İstanbul Teknik, Karadeniz Teknik, Orta Doğu Teknik, Niğde Ömer Halisdemir, Hitit, Bahçeşehir, Boğaziçi, Ondokuz Mayıs ve İstanbul üniversitelerinden toplam 13 proje hayata geçsin diye bu yörünge içerisinde çalışmalar gerçekleştirecekler. Bilim insanları dışında sadece bilimle ilgili olan insanlar değil Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Harita Genel Müdürlüğü, Türk Deniz Kuvvetleri Seyir Hidrografi ve Oşinografi Dairesi Başkanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığından yetkililer de bu oturuma katılacak.

Horseshoe Adası'nda Türk Bilim Kampı

Bilim yolculuğunda Geçici Bilim Üssü yapılmasına yönelik oluşumların olacağı bu oturumda, Horseshoe Adası'nda Türk Bilim Kampı kurulacak. "Gözlemci" olarak Antarktika Anlaşmalar Sistemi'nde olsak da Türkiye bu yolculula "danışman ülke" olma hedefinde ilerliyor.  Bununla kalmayıp Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kıtaya 2 Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu kurulacağı bildirildi.

Mili sporcumuz Dünya dalış rekortmeni milli sporcu Şahika Ercümen de 3. Ulusal Antarktika Bilim Yolculuğuna yani "beyaz kıta"ya yolculuk edecek. Bu yolculukda Şahika Ercümen Antarktika'nın buzlu sularında dalış yapacak.

images (2)_790x445

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.