Öğrenci Kariyeri Banner

Tüm Zamanların 100 Milyondan Fazla Okunan 10 Kitabı

Tüm Zamanların 100 Milyondan Fazla Okunan 10 Kitabı
Tüm Zamanların 100 Milyondan Fazla Okunan 10 Kitabı


Yüzyıllardır okuyanların gözdesi olmuş ve dünya çapında çok okunarak haklı bir üne kavuşmuş kitaplar.




10. Da Vinci Şifresi - 80 Milyon






Da Vinci Şifresi ya da özgün adıyla The Da Vinci Code, Dan Brown'un kaleme aldığı bir romandır.Kitapta İsa ile ilgili tarihi sırlar ve Da Vinci'nin eserlerinde bu sırlarla ilgili ipuçları bıraktığına değinilen kitap dünya çapında 80 Milyondan fazla satmıştır.





9. ​Ayişe (she) - 83 milyon






Ayişe İngiliz yazar Henry Rider Haggard tarafından yazılmış ve ilk olarak 1886 Ekim ile 1887 Ocak arasında The Graphic adlı gazetede yayınlanmış olan roman. Fantezi roman türünün klasiklerinden biri olup 44 dilde 83 milyon satış yaparak tüm zamanların en çok satan kitaplarından biri olmuştur.

[ad name="Google Adsense"]





8. Aslan, Cadı ve Dolap - 85 Milyon






Aslan, Cadı ve Dolap C. S. Lewis'in Narnia Günlükleri kitap serisine bağlı bir kitap. 7 kitaplık Narnia Günlükleri serisinin 2. kitabıdır. ilk olarak 1950 basılan kitap 85 Milyon basılmıştır.​





7. On Küçük Zenci - 100 Milyon






On Küçük Zenci, Agatha Christie'nin çok satan romanlarından biridir.
Polisiye Yazarlar Derneğinin ve Amerika'nın Gizemli Yazarlarının yayınladığı en iyi 100 polisiye romanı listelerinin her ikisinde de yer almıştır. Kitap dünya genelinde 100 Milyondan fazla satmıştır.​





6. Kızıl Köşkün Rüyası - 100 Milyon






Kızıl Köşkün Rüyası kaleme alınmış, Çincenin dört büyük klasik romanından biri. 18. yy'ın ortalarında, Qing Hanedanı döneminde yazılmıştır. Epik fantezi türündeki kitap 100 Milyondan fazla okunmuştur.





5. Hobbit (The Hobbit) - 110 Milyon






Hobbit, J. R. R. Tolkien'in 1937'de Orta Dünya üzerine yazılmış olan kitap, Bilbo Baggins ve başından geçen maceraları konu almaktadır.Kitap dünya genelinde 100 Milyon'dan fazla satılmış ve okunmuştur.





4. Küçük Prens (Le Petit Prince) - 140 Milyon






Dünyanın en çok satan ve okunan kitaplarından biridir. Eserde bir çocuğun gözünden büyüklerin dünyası anlatılır. Antoine de Saint-Exupéry'in 19432de Fransızca yazdığı kitap tüm dünyada 140 Milyondan fazla satmıştır.





3. Yüzüklerin Efendisi (The Lord of the Rings) - 150 Milyon






Yüzüklerin Efendisi İngiliz filolojist ve Oxford Üniversitesi profesörü J. R. R. Tolkien'in yazdığı epik fantezitüründeki romandır.Çoğu II. Dünya Savaşı'nda olmak üzere 1937 ve 1949 yılları arasında aşamalar halinde yazıldı. 150 milyonun üstündeki satış sayısıyla tüm zamanların en çok satan üçüncü romanıdır.





2. ​İki Şehrin Hikayesi (A Tale of Two Cities) - 200 Milyon






İki Şehrin Hikayesi, Charles Dickens'ın 1859 yılında gazetelerde bölüm bölüm yazdığı kitabıdır.Konusu Fransız Devrimi esnasında ve öncesinde Paris ve Londra'da geçen romandır. 200 milyonun üzerindeki satışı ile tüm zamanların en meşhur edebiyat eserleri arasındadır.





1. Don Kişot (Don Quixote) - 315 Milyon






Yazarı Miguel de Cervates, İspanyolca olarak  1965 ilk basılmıştır. Yaşlı bir adamın maceralarını anlatıldığı kitap dünya çapında yaklaşık 315 Milyon satmıştır.



Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.