Öğrenci Kariyeri Banner

TÜBİTAK Yurt İçi Lisans Burs Programı Başvuruları Başladı!

TÜBİTAK Yurt İçi Lisans Burs Programı Başvuruları Başladı!
tubitak_burs

 

TÜBİTAK tarafından YGS ve LYS’de aldıkları puanlar ile belli sıralamalar içinde yer alarak, belirlenen bölümlere yerleşenlerin yanısıra belli sıralamalar içinde yer alarak, belirlenen bölümlere yerleşen ve ÇAP yapan öğrencilere Lisans Bursu verilmektedir.

BURS HABERLERİNDEN ANINDA HABERDAR OLMAK İSTİYORSAN TIKLA!

TÜBİTAK Lisans Bursu

Öğrenciler Yurt İçi Lisans Burs Programından sadece bir kez, yararlanabilirler. Program kapsamında daha önce desteklenen öğrenciler başvuramazlar.

[ad name="Google Adsense"]

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonucuna göre bursiyer olabilme koşulları:
1. T.C. vatandaşı olmak,
2. LYS sonucunda, bölümünün gerektirdiği MF yerleştirme puan türü esas olmak üzere yapılan sıralamada ilk 25.000 kişi arasında yer almak,
3. Aynı yıl, matematik, fizik, kimya ve biyoloji bölümlerden birine ÖSYM tarafında LYS sonucuna göre yapılan ilk yerleştirmede yerleştirilmek suretiyle kayıt yaptırmak
4. Daha önce bir lisans eğitimini bitirmemiş olmak.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)’nda YGS-1 sonucuna göre bursiyer olabilme koşulları:
1. T.C. vatandaşı olmak,
2. YGS sonucunda YGS-1 puan türü esas olmak üzere yapılan sıralamada ilk 10.000 kişi arasında yer almak,
3. Aynı Yıl, felsefe, tarih, coğrafya, sosyoloji, antropoloji, arkeoloji, sanat tarihi, arkeoloji ve sanat tarihi, ilahiyat, Türk dili ve edebiyatı bölümlerinden birine ÖSYM tarafından yapılan ilk yerleştirme sonucunda yerleştirilmek suretiyle kayıt yaptırmak.
4. Daha önce bir lisans eğitimini bitirmemiş olmak.

Çift Anadal Programına (ÇAP) Kayıt Yaptıranlar için Bursiyer Olabilme Koşulları:
1. T. C. vatandaşı olmak,
2. YGS sonucunda YGS-1 puan türü esas olmak üzere yapılan sıralamada ilk 10.000 kişi arasında yer alarak felsefe, tarih, coğrafya, sosyoloji, antropoloji, arkeoloji, sanat tarihi, arkeoloji ve sanat tarihi, ilahiyat, Türk dili ve edebiyatı bölümleri haricinde bölümlerin örgün öğretim programına kayıtlı olup felsefe, tarih, coğrafya, sosyoloji, antropoloji, arkeoloji, sanat tarihi, arkeoloji ve sanat tarihi, ilahiyat, Türk dili ve edebiyatı bölümlerinden herhangi birinde ÇAP’a kayıt yaptırmak
3. Daha önce bir lisans eğitimini bitirmemiş olmak.

Öğrenime daha önceki yıllarda başlayan ve aynı şartları sağlayan lisans öğrencileri de programa başvurabilir.
Temel Fen ve Sosyal Bilimler Bursu kapsamda burs verilecek öğrenci sayısı her yıl TÜBİTAK Başkanlığı tarafından belirlenir.

Bursiyerliğin başladığı tarihten itibaren üniversite lisans öğreniminin normal süresinin sonuna kadardır. (Normal öğrenim süresi ilgili üniversite tarafından belirlenen ve ÖSYM kılavuzunda yer alan öğrenim süreleridir). Lisan hazırlık sınıfında da burs ödenir. ÇAP nedeniyle desteklenen öğrencilere verilen bursun süresi, anadal programının normal bitirme süresinden 1 (bir) yıl sonrasına kadardır.

Son Başvuru 9 Ekim 2015’dir.

Ayrıntılı bilgi ve burs başvurusu için TIKLAYINIZ

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.