Öğrenci Kariyeri Banner

Toplantılarda Zeki Görünmenizi Sağlayacak 10 Hile

Toplantılarda Zeki Görünmenizi Sağlayacak 10 Hile
toplantı

[ad name="HTML"]


Toplantı sırasında zeki görünmek herkes gibi benim de en önemli önceliğim. Bir sonraki tatiliniz, şekerlemeniz veya beykın hakkında hayallere dalmışken bazen bunu yapmak zor olabiliyor. Başınıza böyle bir şey geldiğinde, başvurabileceğiniz yedek planlara sahip olmak iyidir. İşte, toplantı sırasında çabucak zeki görünmek için kullanabileceğiniz en beğendiğim on hile.



1. Venn şeması çizin







Kalkıp bir Venn şeması çizmek, zeki görünmek için harika bir yöntem. Çizdiğiniz Venn şemasının son derece yanlış olması hiç önemli değil. Hatta ne kadar yanlış olursa o kadar iyi. Daha tahta kalemini elinizden bırakmadan, iş arkadaşlarınız şemadaki etiketlerin ne olması gerektiği ve dairelerin büyüklüğü hakkında tartışmaya başlayacaklardır. Bu noktadan sonra yerinize sinsice geri dönüp telefonunuzda Candy Crush oynamaya devam edebilirsiniz.



2. Yüzdelik ölçüleri kesirli sayılara çevirin


Birisi “Bütün kullanıcıların yaklaşık %25'i bu butonu tıklıyor.” derse hemen “Öyleyse yaklaşık 4 kullanıcıdan 1'i.” diyerek söze karışın ve bunu not alın. Herkes gizlice hızlı matematik yeteneklerinizden etkilenip sizi kıskanırken, başlarını sallayarak sizinle aynı fikirde olduklarını gösterecektir.



3. Herkesi “Bir adım geri gitmeye” davet edin


Çoğu toplantıda siz hariç herkesin bir şeyler söyleyerek toplantıya katıldığı bir an olur. Fikirler, veriler ve aşamalar ortalıkta oradan oraya savrulurken siz CTA ve OTA arasındaki farkı bilmezsiniz. İşte bu an “Millet, millet, millet! Burada bir adım geri gidebilir miyiz?” demek için harika bir fırsat. Karışıklığı dindirme yeteneğinize şaşırarak herkes başını size çevirecektir. Buna çabucak “Burada gerçektençözmeye çalıştığımız problem ne?” diyerek devam edin. Ve güm! Kendinize bir saatlik daha, zeki görünme süresi satın aldınız.



4. Not alıyormuş gibi yaparak sürekli başınızı sallayın







Her zaman yanınızda bir not defteri getirin. Teknolojiye karşı çıkışınız saygı görecektir. Duyduğunuz her cümleden sadece bir kelime yazarak not alın. Bunu yaparken de sürekli başınızı sallayın. Eğer biri not alıp almadığınızı sorarsa; hemen bunların sizin kişisel notlarınız olduğunu, başka birinin toplantının asıl kaydını tutması gerektiğini söyleyin. Kıçınızı kurtardınız, fazladan iş yapmaktan da kurtuldunuz. Ya da herhangi bir işi yapmaktan; eğer gerçekten başarılı olmuşsanız.



5. Mühendisin söylediği son şeyi tekrar edin fakat çok ama çok yavaş bir şekilde


Odadaki mühendisin kim olduğunu zihninize not edin. Adını hatırlayın. Toplantının büyük bölümünde sessiz olacaktır ama konuşma sırası ona geldiğinde ağzından çıkan her bir kelime, bilinmeyen bir dahilik diyarından kaynağını alarak gelecektir. O, yüce kelimelerini söyledikten sona “Bunu bir tekrarlayayım.” diyerek araya girin ve mühendisin söylediği şeyleri kelimesi kelimesine, çok ama çok yavaş bir şekilde tekrar edin. Artık onun zekası size aktarıldı. İnsanlar toplantıda geri dönüp size bakacaklar ve yanılarak onun zeki sözlerini sizinle ilişkilendirecekler.



6. Konu ne olursa olsun “Bu ölçeklendirelebilir mi?” sorusunu sorun


Tartıştığınız şey ne olursa olsun, ölçeklendirilip ölçeklendirilemeyeceğini öğrenmek çok önemli. Kimse bunun tam olarak ne anlama geldiğini bilmiyor, ama genelde mühendisler için geçerli olan ve onları çıldırtan oldukça kapsamlı sorudur.



7. Odada gezinip durun







Ne zaman biri masadan kalkıp odada gezinse hemen o kişiye saygı duymuyor musunuz? Ben duyduğumu biliyorum. Büyük cesaret istiyor ama yaptığınızda anında zeki görünüyorsunuz. Kollarınızı bağlayın. Odada gezinin. Bir köşeye gidin ve duvara yaslanın. Derin, düşünceli bir nefes alın. Güvenin bana, herkes ne düşündüğünüzü merak ederken altlarına yapacaktır. Bir bilseler (beykın).



8. Sunum yapan kişiden bir slayt geri gitmesini isteyin


“Afedersin, bir slayt geri gidebilir misin?” Bunlar hiçbir sunucunun uymak istemediği altı kelimedir. Sunumun neresinde olursanız olun, bu sözleri yüksek sesle söyler söylemez, diğer herkesten daha fazla dikkat ediyormuş gibi görüneceksiniz. Çünkü, belli ki sizin zekice göstermek üzere olduğunuz şeyi onlar kaçırdılar. Üzerine dikkat çekebileceğiniz bir şey yok mu? “Bu sayıların ne anlama geldiğinden emin değilim.” gibi bir şey söyleyin ve arkanıza yaslanın. Kendinize neredeyse bir toplantı boyunca yetecek zeki görünme süresi satın aldınız.



9. Telefon görüşmesi için dışarı çıkın


İnsanların toplantıya öncelik vermediğinizi düşünmesinden korktuğunuz için muhtemelen odadan çıkmaya çekiniyorsunuz. Ancak, ilginçtir ki, “önemli” bir telefon görüşmesi için odadan çıkarsanız, toplantıdakilerin hepsi ne kadar meşgul ve önemli biri olduğunuzun farkına varacaklardır. “Vay be, bu toplantı önemli; öyleyse bundan da daha önemli bir şeyi varsa en iyisi onu rahatsız etmeyelim.” diyecekler.



10. Kendinizle dalga geçin


Ne düşündüğünüz sorarlarsa ve siz de dürüst olmak gerekirse son bir saatte söylenen hiç bir şeyi duymadıysanız; “Dürüst olmak gerekirse son bir saatte söylenen hiç bir şeyi duymadım” deyin. İnsanlar kendinizi değersiz gösteren esprilere bayılır. “Boşanmamdaki avukatları kullanabiliriz belki de.” ya da “Allah’ım keşke ölseydim.” gibi şeyler söyleyin. Gülecekler, açık sözlülüğünüze değer verecekler, İnsan Kaynakları’na başvurmayı düşünecekler ama en önemlisi odadaki en zeki kişi olduğunuzu düşüneceklerdir.


TheCooperReview’de Sarah’nın diğer yazılarına göz atın.@sarahcpr’ı Twitter’da takip edin ve Facebook’ta beğenin.


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.