Öğrenci Kariyeri Banner

TIME Dergisi 2019 Yılının Kişisini Belirledi!

TIME Dergisi 2019 Yılının Kişisini Belirledi!
Her sene yılın kişisini belirleyen TIME dergisi bu sene de yılın kişisini derginin kapağı yaptı. Peki bu sene yılın kişisi kimdi?

Medyada olay yaratan 16 yaşındaki Greta Thunberg yılın kişisi seçildi. İspanya'nın başkenti Madrid'de Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'na (COP25) katılmak için Amerika'dan başladığı yolculukta okyanusu geçerek Portekiz'in başkenti Lizbon'a gitmişti. Yaptığı konuşma sonrasında kimi kesimler tarafından destek görürken kimi kesimler tarafından da çıkışı yersiz bulundu.

time-dergisi-iklim-aktivisti-greta-thunberg-i-12708522_amp

Asıl hedefi küresel iklim değişikliğine dur demek olan Thunberg, Türkiye'nin de içinde olduğu 5 ülkeyi hedef alan konuşmasında herkesin dikkatini çekmeyi başarmıştı. Bu ülkelerin iklim değişikliği için yeterli önlemler almadığı ileri sürdü ve bu yıl Birleşmiş Milletler’e resmi dilekçe sunarak şikayet etmişti. Ayrıntılı yazımızı okumak için TIK!

Genç aktivist, bu yıl New York’ta Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen İklim Zirvesi'ne katılmıştı. 16 yasındaki İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg, "Benim burada olmamam gerek, okyanusun ötesinde okulda olmam gerek. Sizler ne cesaretle bizden umut bekliyorsunuz. Boş sözlerinizle çocukluğumu ve hayallerimi çaldınız" demişti.

Screenshot 2019-12-23 at 21.43.48

Devlet liderlerinin iklim değişikliğini görmezden geldiğini öne süren Thunberg, "Buraya gelip her şeyi yaptığınızı söylüyorsunuz. Bizi hayal kırıklığına uğratıyorsunuz ama gençler artık sizin ihanetinizin farkına vardı. Gelecek nesillerin gözü sizin üstünüzde olacak" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak 2

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.