Öğrenci Kariyeri Banner

THEMIS Court Simulations 2021, 25 Eylül'de Başlıyor!

THEMIS Court Simulations 2021, 25 Eylül'de Başlıyor!

THEMIS Court Simulations 2021

Etkinlik Üniversite: Kadir Has Üniversitesi

Başlangıç Tarihi: 25 Eylül 09.00

Bitiş Tarihi: 26 Eylül 20.00

Etkinlik Mekanı: Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü

BAŞVURU İÇİN LİNKE TIKLAYINIZ

Etkinlik Açıklama:

Kadir Has Üniversitesi’nde öğrenciler tarafından her sene gerçekleştiriyor olduğumuz Themis Court Simulations organizasyonumuzu sizlere tanıtmaktan onur duyarız.

Themis Court Simulations, başta Kadir Has Üniversitesi öğrencileri olmak üzere Türkiye’nin birçok farklı üniversite öğrencilerinin bir araya gelerek oluşturduğu ve siz ilgililere sunduğumuz bir mahkeme simülasyonudur. Her sene beş farklı mahkemenin simüle edildiği, dünyada ses getirmiş davaları; teorik bilgilerini pratiğe dökmek isteyen 100’den fazla öğrencinin katıldığı mahkeme simülasyonlarının başında gelen, prestijli bir organizasyondur.

Her sene Şubat ayının ikinci haftasında gerçekleştirdiğimiz fakat bu sene pandemi koşulları dolayısıyla 25-26 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan konferansımızda bu sene, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (ECHtR), Ağır Ceza Mahkemesi, İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC), Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) ve Spor Tahkim Merkezi (CAS); siz ilgililerin katılımıyla simüle edilecek olan mahkemelerimizdir.

Öğrendiklerinizi eğlenerek pratiğe dökmek, mesleki İngilizceniz ’in sınırlarını zorlayarak geliştirmek, farklı okullardan gelecek meslektaşlarınızla tanışmak ve birlikte çalışma fırsatını yakalamak adına katılımlarınızı bekliyoruz.

Genel Sekreter Mektubu

Saygıdeğer katılımcılar;

Konferansın Genel sekreteri olarak sizlere Themis Court Simulations 2021'i tanıtmak benim için büyük bir onurdur.

Türkiye'deki mahkeme simülasyonu konferansları arasında önde gelen Themis Court Simulations; akademik uzmanlık, organizasyonel mükemmellik, katılımcıları en üst düzeyde memnun etmeye adanmışlık ve önceki senelerin başarısının üstüne koyarak ilerleme konusundaki ısrarımızla her geçen yıl kendini daha da geliştirmiştir.

Bu yıl da bu alışkanlığı devam ettirmekten ve mahkemelerimizi sizlere duyurmaktan fazlasıyla heyecanlıyız. İnsan hakları tartışmalarından çeşitli uluslararası tahkim türlerine, İngilizce'den Türkçe'ye uzanan beş benzersiz ve ilgi çekici mahkeme hazırladık. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nden Dünya Fikrî Mülkiyet Örgütü'ne, Spor Tahkim Mahkemesi'nden İstanbul Tahkim Merkezi ve Ağır Ceza Mahkemesi'ne kadar oldukça çok yönlü bir konferans sizleri bekliyor.

Mahkemelerin ve muhteşem akademi ekibinin yanı sıra, Themis Court Simulations 2021'nin muhteşem organizasyon ekibi, deneyiminizin mümkün olduğunca rahat olmasını sağlamak için sizleri nazik misafirperverliği ile ağırlayacaktır. Bu vesileyle, konferans Genel Direktörümüz Gizem Akbulut'a ve ekip arkadaşlarına konferans ve organizasyonel mükemmellik konusundaki üstün çalışmaları için teşekkür ederim.

Themis Court Simulations 2021'i temsilen, hepinizi bir kez daha ağırlamaktan duyduğum heyecanı ifade etmek için hem akademik takımı hem de organizasyon takımı adına sabırsızlıkla beklediğimizi belirtmekle beraber sizleri tekrardan adaleti birlikte yeniden tanımlamaya davet ediyorum.

Saygılarımla,
Ceren Gürel

Kadir Has Hukuk Kulübü

Günümüz çağında, alanında öncü olmak isteyen bir hukukçu; bu mesleğe ilişkin alanlarda farklı bakış açılarıyla kendini geliştirmeli ve uzmanlaşmalıdır. Böylelikle çeşitli kurumlar, öğrencilerin hukukta oluşum ve akademik yaşamları boyunca kendilerini geliştirmelerini kolaylaştırır.

Bu konuda Kadir Has Üniversitesi Hukuk Kulübü, 2016 yılından bu yana kendini bu ilkelere adayarak aktif olarak çalışmalarını sürdürür. Kulübümüzün öncelikli misyonu; öğrencilerin teorik bilgileri uygulamalarına alan sağlayarak etkileşimli bir öğrenme sürecini oluşturur.

Kadir Has Üniversitesi Hukuk Kulübü, öğrencilerin eğitim hayatları boyunca kendilerini geliştirebilmeleri ve yetiştirebilmeleri amacıyla hareket ederek bölümde aldıkları eğitime destek ve katkı sağlamak üzere faaliyetler yürütür. Hukuki açıdan bilgili ve donanımlı hukukçuların yetişmesini hedeflemekle birlikte; sorumluluk bilinci yüksek, eleştirel düşünebilen, çözüm üretebilen, iletişim ve sosyal becerileri yüksek, hitabeti kuvvetli ve çok yönlü bireyler yetişmesini hedeflemektedir. Kadir Has Üniversitesi Hukuk Kulübü bu amaçlar doğrultusunda;

- Konferans, sempozyum, hukuk zirvesi vb. aktiviteler düzenleyerek alanında uzman hukukçuların okulumuza gelerek öğrencilerle bilgi ve deneyimlerini paylaşmalarını sağlar,

- Bilinen ve öncü hukuk bürolarına geziler düzenleyerek meslek alanını tanıma ve başarılı avukatlarla iletişim kurabilme olanağı sağlar,

- İlgilenilen alanlarda faaliyet gösteren benzer üniversite kulüpleri ile diğer eğitim kurum, kuruluş, şahıs ve toplulukların çalışmalarını takip eder, bunlardan uygun gördüklerine katılım sağlar ve bunlarla ortak faaliyetler yürütür,

- Kurgusal dava yarışmaları ve dava simülasyonları düzenleyerek öğrencilerin teoride öğrendiklerini pratiğe dökme fırsatı elde etmelerini sağlar,

- Hukuk Fakültesi ile işbirliği yürüterek okulumuz değerli akademik kadrosundan en etkin şekilde yararlanmayı hedefler.

BAŞVURU İÇİN LİNKE TIKLAYINIZ


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.