Öğrenci Kariyeri Banner

Tez Yazımına Nasıl Başlamalıyız?

Tez Yazımına Nasıl Başlamalıyız?
Yeni bir dönem, yeni başlangıçlar derken teorik olarak ileriye gidebildiğimiz kadar denedik, yorulduk. Şimdi geldik en riskli, belki de öğrencilik hayatına veda ederken yapılacak en önemli şeye, tez yazmak. Tez yazmak uzun ve meşakkatli bir süreçtir, son gün sınava çalışmaya benzemez. Peki bu süreçte bizleri neler bekliyor? Nasıl başlamalıyız?

Sağlam Bir Başlangıç

Başlamadan önce mutlaka başka tezler incelenmeli, bu konuyla ilgili çekilmiş videolara başvurulmalıdır. Kendimize oluşturacağımız örnekler,bize yol gösterecektir.

Kendimize bilgisayar programları belirlemeliyiz. Tavsiyem World, Latex, Mendeley gibi tez yazım araçlarıdır. Çoğu zaman World yeterli gibi dursa dahi ,Mendeley gibi programlar kaynak düzenlemeye yardımcı olarak, ilerleyen zamanlarda detaylarla vakit kaybettirmeyecektir.

tezyazim

Kendimize uygun, sıkılmayacağımız, güzel ve motive edici bir takvim oluşturmalıyız. Başta da değindiğim gibi zaman mühim. Tüm detayıyla tezimiz güzel olsun istiyorsak takvim şart.

Ulusal Tez Merkezi ile fazlasıyla içli dışlı olacağız fakat alternatif olarak mutlaka Google Scholar, Science Direct, Scopus gibi veri tabanlarını kullanmak gerekecek.

Her Şey Tamam Ben Hazırım

Önemli olan yetkin olduğumuz bir konuda tez yazmak değil tersine bu bilimsel çalışmada değinilmemişe değinip, ortaya ''özgün'' konu stiliyle, güzel, faydalı bir çalışma çıkarmaktır. Onlarca kaynak, yüzlerce tenkite başvurmakta fayda vardır.

''Bütün Büyük İşler Küçük Başlangıçlarla Olur'' Marcus Tullius Cicero

Özgün İçerik: Esra Avcu

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.