Öğrenci Kariyeri Banner

Temiz Hava Satarak 230 Bin Dolar Kazandılar!

Temiz Hava Satarak 230 Bin Dolar Kazandılar!
39 yaşındaki Lam ve 32 yaşındaki Paquette, dünya çapında Banff havası tenekeleri satan Vitality Air şirketinin ortaklarıdır. Moses Lam ve Troy Paquette, dünyanın en güzel ve en temiz havasına sahip yerlerinden birisi olan Banff National Park’ının havasını küçük tüplere koyup tanesini 20 dolardan satarak geçen yıl tam 230.000 Dolar kazandılar.



Geliştirdikleri sistemle havayı bir makine aracılığıyla ateşledikten sonra boş tanklara ve ardından küçük teneke kutulara koyuyorlar. Ve “Sahip olabileceğiniz en temiz hava, bir tüpün içinde olsa bile” şeklinde bir pazarlama stratejisiyle bu havayı insanlara satıyorlar. Tanesini 20 Dolardan sattıkları temiz havanın alıcı kitlesi de her geçen yıl genişliyor. Geçen yıl şirket 40.000 adet sattı ve bu rakamı 2018’de ikiye katlamayı umuyorlar.

jual-udara-segar_20170314_200431

Aslında bu işe bir şaka yoluyla başlamışlar ardından fikir gerçek bir girişimcilik öyküsüne dönüştü. Çin’den Hindistan’a, Meksika’dan ABD’ye insanlar Vitality Air’in temiz hava dolu kutularını satın alıyor.Tüpler tıbbi amaçlarla oksijen tüpü olarak kullanılmıyor, insanlar sadece hava satın almak istedikleri için bu tüpleri satın alıyorlar.

Girişimciler bu işe eğlenceli bir şeyler yapmak istediklerini ve şişedeki sudan ilham alarak şişelere hava doldurmayı denemek istediklerini söylüyor. 2015 yılında Vitality Air’i başlatmak için çoğunlukla Lam’dan yaklaşık 1 milyon dolar yatırım yaptılar. Bir kamyona 60.000 dolar ve bir römorkta 14.000 dolar harcadılar. Bir tesisi kiraladılar ve havayı şişirmek için en son teknoloji temiz odaya dönüştürdüler.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.