Öğrenci Kariyeri Banner

Teknolojiyle Buzdolabı Yemek Tarifi Verecek

Teknolojiyle Buzdolabı Yemek Tarifi Verecek
buzdolabı

Teknoloji hayatımızı büyük oranda değiştirmeye devam ediyor.Aynı zamanda çalışan ebeveynlere büyük kolaylık sağlayacak gibi görünüyor.Meyve sebzelerimizi koruyan, yemeklerimizi ilk gün ki kadar taze koruyabilen buzdolapları artık eksiklerini de söyleyecek.Her alışverişe gittiğimizde Ne unuttuk? Ne alacaktık? derdine son verecek.Bugün Ne pişireceğim? diye düşünenlere alternatifler sunacak.Belki de buna en çok annelerimiz sevinecek.
[ad name="Google Adsense"]

Intel Türkiye Müdürü Burak Aydın: Elektriği kullanan her şey


akıllanacak.


Gelecekte, Teknolojiyle birlikte her yerde ve her şeyde minik sensörler olacak.Arabamızı park ettiğimiz otoparktan, yanından geçtiğimiz elektrik direğine kadar hepsi bizi algılayabilecek yani elektriğe bağlı olan her şey internete bağlanarak, akıllanacak.Böylece Nesnelerin İnterneti(lot) ortaya çıkacak.Intel!in Türkiye Müdürü Burak Aydın açıklıyor bakın bizi gelecekte neler bekliyor?


t


-Geçen yıl itibariyle dünya genelinde 13 milyarı aşkın akıllı cihaz kullandık ve bu rakam 2020'ye kadar 50 milyar barajını da aşacak. 50 milyar cihazın etrafında ise maliyetleri 1 doların dahi altına düşen 200 milyar sensör olacak. Bu sensörler elbette boş durmayacak ve yüzde 80'i birbirleriyle konuşacak. 


Intel Türkiye Müdürü Burak Aydın'a göre klima ve otomobil birbirleriyle konuşacak veya siz kapıdan içeri girdiniz ışıklar otomatik olarak yanacak, TV otomatik olarak açılacak. Aydın, CES 2016'da farklı markaların akıllı buzdolaplarıyla öne çıktığını değinerek şu sözleri kaydetti: 


"Bir modelde de dolabın içinde o kadar sensör var ki dolabın içinde o an ne var biliyorsunuz; içinden bir şey eksildiği zaman size buzdolabı haber veriyor. Bunun dışında dolabın içindeki malzemelerle birlikte hangi yemeklerin yapılacağı anlatılıyor. Yani size dolap bir nevi yemek tarifi sunuyor. İçinde olan meyvelerden kombinasyon yaratıp size şu şu yemekleri veya tatlıları yapabilirsiniz diyor."

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.