Öğrenci Kariyeri Banner

Teknofest 2020

Teknofest 2020
Teknofest 2020 ile ilgili ilk açıklama geldi. Türkiye'nin ve Dünya’nın en önemli teknoloji buluşması olarak kabul edilen Teknofest ilk defa İstanbul dışında düzenlenecek. 2020’de üçüncüsü düzenlenecek Teknofest Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 20 Eylül'de başlayacak ve 27 Eylül tarihinde son bulacak. Gaziantep Havalimanı’nda gerçekleştirilmesi planlanan Teknofest'te milli imkânlarla geliştirilen havacılık, teknoloji ve savunma sanayi ürünleri sergilenecek.

T3 Teknoloji Vakfı tarafından Türkiye'de havacılığın ve teknolojinin gelişmesi için gerçekleştirilen Teknofest festivalinin üçüncüsü için Baykar CTO’su Selçuk Bayraktar'dan açıklama geldi. Selçuk Bayraktar sosyal medya hesabından, '' Milli Teknoloji Hamlesinin” festivali TEKNOFEST 2020’de Milli Mücadele’nin Gazi şehri Gaziantep’te düzenlenecek!'' şeklinde açıklama yaptı.

Teknofest 2020’ye katılmayı düşünen gruplar için birçok yarışma kategorisi bulunmaktadır. Sürü İHA Simülasyon Yarışması, Yapay Zekâ Yarışması, Robotik Yarışmaları, Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması, Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları, Uçan Araba Tasarım Yarışması, Roket Yarışması, Savaşan İHA Yarışması, İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması, İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması, Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları, Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışması, Model Uydu Yarışması, Mini Jet Radyal Kompresör Tasarım Yarışması ve Turbofan Motor Tasarım Yarışması olmak üzere farklı kategorilerde teknoloji yarışmaları yer almaktadır. Şimdiden yarışmaya katılacak gruplara başarılar!

2_790x445

Yarışmalara 2019 yılında Türkiye'nin 81 ilinden ve ayrıca 122 farklı ülkeden toplamda 17.773 takım başvuru yapmış olup, 2000'den fazla takım ve 10.000 yarışmacı finalist olmaya hak kazanmışlardı. Teknofest 2019, İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, 17-22 Eylül tarihleri arasında Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilmişti. Bu yıl 1.720.000 kişinin katıldığı etkinlik dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olmuştu.

Teknofest 2019 boyunca Türk Yıldızları, Solotürk, Rus Hava Kuvvetleri’nin Su-30 Takımı, Türk ve yabancı gösteri uçakları oldukça etkileyici gösterileri gerçekleştirmişlerdi. Aralarında ATAK helikopterinin, HÜRKUŞ eğitim uçağının, Akıncı insansız hava aracının da olduğu farklı büyüklüklere ve niteliklere sahip birçok sayıda hava aracı festival alanında sergilenmişti.

Teknofest 2019 ayrıca Dünya Drone Kupası’na da ev sahipliği yapmıştı. Özel teknikler kullanılarak hazırlanan parkurlarda düzenlenen yarışmalarda pilotlar tasarım ve montajlarını kendilerinin yaptığı dronelar ile mücadele etmişlerdi. Dünya Drone Kupası’na Türkiye, ABD, Brezilya, Japonya ve Çin dâhil olmak üzere toplam 32 ülkeden 64 sporcu katılmıştı. Ayrıca milli savunma sanayisi alanında çalışmalar yürüten Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü, Tübitak Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi, Marmara Araştırma Merkezi, Tübitak Ulusal Gözlemevi, Ulusal Metroloji Enstitüsü, Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü, Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı, Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı, Bilim ve Toplum Daire Başkanlığı, Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi stant alanında sergilediği milli ve yerli ürünler ve düzenlediği etkinliklerle festivalde yer aldı. Ayrıca stant alanında çeşitli üniversitelerden kulüpler yer almışlardı.

Özgün İçerik: Bu içerik Öğrenci Kariyeri yazarlarından Enes Eren tarafından oluşturulmuştur.

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.