Öğrenci Kariyeri Banner

Tek Soruyla Karşınızdakinin Kişiliğini Anlayabilirsiniz

Tek Soruyla Karşınızdakinin Kişiliğini Anlayabilirsiniz
Kimin içinden ne çıkacağı belli olmaz. Günlük hayatınızda bu tarz noktaları görmezden gelme imkânınız vardır, ancak konu beraber çalışacağınız birini anlama yolları olunca, kimin kim olduğu büyük önem taşıyor.

[ad name="Google Adsense"]

Birini işe alırken Büyük Beş Testi’nden narsist kişilik testine kadar yapabileceğiniz birçok test var. Wake Forest Üniversitesi’nde yapılan yeni bir araştırma, kişiye sorulan tek bir sorunun, onun psikopat mı, narsist mi yoksa pozitif enerji kaynağı mı olduğunu hemencecik ele veriyor. Sihirli soru ise şu:

Sizce çevrenizdeki insanlar ne yapıyor?

Peki böyle bir soru tüm cevapları verebilir mi?

Psikolog Dustin Wood’un liderliğinde yapılan araştırmada, deneklerin çevrelerindeki insanları değerlendirmeleri istendi. Bu değerlendirmeler, aslında kendilerini anlatıyordu.

Pozitif yorumlar yapılan kişilerde, belirttikleri pozitif özelliklerin aynısı gözlemlendi. Çevresindeki insanlar tarafından da onaylanan bu değerler için bir sene sonra aynı test yapıldı ve sonuçlar yine aynı çıktı.

Negatif yorumlar yapan, karanlık kişiliğe sahip olan insanlar da, geçmişte yaşadıkları çeşitli sebeplerden ötürü hayata negatif bakan insanlardı.

Karmaşık insan doğasını yorumlamak zor iş, ancak tek bir soruyla genel bir yargıya varmak mümkün. Negatif bir insan olmak istemiyorsanız, çevrenize dolu insanlar toplayın. Onların değerleri size de yansıyacaktır.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.