Öğrenci Kariyeri Banner

Tek Kelimeyle Zenginliğe Giden Yol

Tek Kelimeyle Zenginliğe Giden Yol

para


[ad name="HTML"]


Yatırım yapmadan, yoğun çalışmadan ya da piyangodan talih kuşu konmadan zenginliğe götüreceğini düşündüğünüz tek kelime hangisidir?


Quora adlı anket sitesinde verilen cevaplarda herkesin kendi ayrı sihirli kelimesi var görünüyor.

'Çünkü'


Mira Zaslove zengin insanların ikna gücü yüksek itibarlı kişiler olduğunu söylüyor. “Başkalarının onlardan istediğiniz şeyleri yapmasını sağlamanın en iyi yollarından biri ‘çünkü’ kelimesini kullanmaktır.

Zengin olmak istiyorsanız “iddialarınızda spesifik olun; ‘çünkü’ kelimesini kullanarak açıkladığınızda insanların size olumlu yanıt vermesi kolaylaşır. İnsanlar yaptıkları ve yapmaları istenen şeylerin nedenlerini bilmek ister. Yani ikna gücü yüksek insanlar öne geçer, daha fazla yol alır ve zengin olur.

‘Denge’


Avukat Brett A. Cenkus ise bir tek kelime seçmesi gerekse ‘denge’ kelimesini seçeceğini söylüyor.

Cenkus farklı yaklaşımları dengeleme yoluyla başarıya daha kolay ulaşılabileceğini belirtiyor. “Evet, gece gündüz çalışarak başarılı olan insanların olduğunu kabul ediyorum. Ama bunun onların özel hayatında ve aile ilişkilerinde yol açtığı sorunları düşününce acaba bu gerçekten zenginlik mi diye sormadan edemiyor insan.” Cenkus’a göre zengin bir yaşam dengeli yaşam demek. Bu nedenle hayatta her şeyi dengede tutmak gerektiğine inanıyor.

'Teklik'


MS hastalarına yardım alanında çalışan Bill Stein ise ‘teklik’ kelimesini seçiyor. “Evlenmeyin, çocuk yapmayın” tavsiyesinde bulunuyor zengin olmak için. “O zaman daha zengin olabilirsiniz ama tabii ki yaşam kaliteniz de daha düşük olacaktır” diye ekliyor.

'Güvenilirlik'


Girişimci Dakota Lim ise 'güvenilirlik' kelimesini seçiyor. Müşteriler iş yapmak için sizi seçiyor ve ağızdan ağıza sizin hizmetlerinizi ve ürünlerinizi anlatıyorlar. Bir insan güvenilirse eline daha fazla fırsat geçecektir. “İnsanlar sizi evlerine, sosyal iletişim ağlarına, iş çevrelerine davet edecek, güveilir özelliğinizden dolayı sizin yanınızda rahat ve güvenli hissedeceklerdir kendilerini.”

'Tutarlılık'


Ebeveynlere tavsiyelerde bulunan Fred Campos’un kelimesi ise 'tutarlılık'.

“Tanıdığım zengin insanların çoğu, başkalarında görmediğim bir özelliği paylaşıyor. İyi yaptıkları şey üzerinde yoğunlaşıyorlar. Çok sayıda zengin araba tamircisi tanıyorum ki bu işin eğitimini almadıkları halde daima herkesten daha iyi tamir ediyorlar.”

Campos birçok insanın “mükemmeli arama yolunda daha tutarlı olmaları halinde” istedikleri her tür meslekte uzman ve zengin olacaklarına inandığını belirtiyor.

Sizin önereceğiniz kelime ne olurdu?

[ad name="Google Adsense"]

Kaynak: BBC

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.