Öğrenci Kariyeri Banner

Tek Kelime Etmeden İyi Bir İlk İzlenim Bırakmanın En İyi 10 Yolu

Tek Kelime Etmeden İyi Bir İlk İzlenim Bırakmanın En İyi 10 Yolu
Biriyle ilk tanıştığınız zaman hakkınızda bir ilk izlenim oluşması için bir kaç saniye yeterli. Genelde bir kaç saniyede oluşan bu ilk izlenimler kolay kolay da değişmez.

Eğer aşağıdaki tavsiyelere uyarsanız ilk izlenimlerinizin başarılı olmasını sağlayabilirsiniz.

Ne olursa olsun zamanında buluşma yerinde olun.

İyi bir nedeniniz olsa bile geç kalmanız ilişkinizi başlamadan bitirebilir. Bu ilişki aşk veya iş ilişkisi olabilir, her durumda geçerlidir. Aynı şekilde aşırı erken gitmek de hiç iyi değil. Bu nedenle bir buluşmada “zamanında” gelmek 10 dakika önce orada olmaktır diyebiliriz.

Aynada kendinizi kontrol edin. 

Tabi ki buluşmanın konusuna göre değişecektir fakat her zaman abartıdan kaçınmalısınız. Aşırı gösterişli, çok renkli veya aşırı resmi giyim pek doğru bir seçim olmayabilir. Aynı şekilde yoğun parfüm ve kokulardan da kaçınmalısınız.

İyi bir ruh halinde olun.

Zihinsel modunuz sandığınızdan daha önemlidir. Dış görünüşünüze tahmin ettiğinizden çok yansır. Bu nedenle bir buluşma öncesi mutlaka pozitif olmaya çalışın. Gitmeden önce biraz egzersiz yapmak, rahatlatıcı derin nefes alıp vermek oldukça etkili olacaktır.

Gülümseyin. 

İyi bir gülümseme, iyi bir ilk izlenim için harika bir araçtır. Doğru bir ruh halinde olmanız bu nedenle de önemlidir. Gerçek bir gülümseme, sahte bir gülümsemeden her zaman daha iyidir.

Göz teması kurun. 

Buluştuğunuz andan itibaren göz teması kurmak, saklayacak hiç bir şey olmadığınız anlamına gelir. Ama dik dik bakmak anlamına da gelmiyor bu. Konuştuğunuz zaman zamanın yarısında göz teması kurmak ve dinlerken de %70 oranında göz teması kurmak iyi bir orandır.

El sıkışma pratiği yapın. 

El sıkışma gerçekten çok ilginç bir olay. İlk fiziksel temas sizin hakkınızda çok fazla şey söyler. Bu nedenle başarılı bir el sıkışma için bol bol pratik yapın. Çok sert sıkarsanız bir şey kanıtlamaya çalışıyor gibi görünürsünüz, çok yumuşak olursa bu defa zayıf olduğunuz anlamına gelebilir. Ayrıca ikinci elinizi olaya dahil etmeyin çünkü bu da dominant olma hevesinizi gösterebilir.

Dik durun.

Duruşunuz sizin hakkınızda çok şey söyler. Gevşek omuzlarınız veya kambur duşunuz sizi sıkılmış, mutsuz ve huzursuz gösterir. Bu nedenle doğal ve düz durana kadar pratik yapmaya devam edin.

Açık bir vücut dili kullanın. 

Elinizin ayağınızın duruşu gerçekten önemlidir. Elinizi bacaklarınızın arasına sıkıştırmak, birine dolamak gibi şeyler sizi rahatsız gösterir. Elinizin önde görünür olması ayaklarınızın düz duruşu özgüvenli bir algı oluşturur. Ayrıca bunlar sizin ilk sergilediğiniz parçalarınız, ürünleriniz bir bakıma portföyünüz.

Takip edin, öne geçmeyin. 

Eğer ofis gibi bir ortamda buluşursanız, karşınızdaki kişiye sizi görüme mekanına götürmesine izin verin. Öne geçmeden, takip etmek iyi olacaktır. Karşınızdakine verdiğiniz değer ve bulunduğu ortamda ona saygı gösterdiğinizi gösterir.

Kişisel alana saygı gösterin.

Herkesin kişisel alanına ilişkin düşüncesi farklıdır. Birine “kalabalık” hissettirmek doğru olmaz. Bu nedenle ilk başta geniş bir “kişisel alan” sağlayarak herkesin kendini rahat hissetmesini sağlayabilirsiniz. Karşınızdaki kişi de bu duruma göre pozisyon alacaktır.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.