Öğrenci Kariyeri Banner

TCG ANADOLU İçin Geri Sayım Başladı

TCG ANADOLU İçin Geri Sayım Başladı
Türkiye’nin en büyük savaş gemisi olacak TCG Anadolu 2020 sonunda Deniz Kuvvetlerine teslim edilecek.

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, başkanlıkta düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin en büyük savaş gemisi olacak Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi TCG Anadolu’nun 2020 sonunda teslim edileceğini açıkladı.

Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından başlatılan Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi (LHD) projesi kapsamında TCG ANADOLU gemisinin yapımına başlandı. Asgari bir tabur büyüklüğündeki bir kuvveti ana üs desteği gerektirmeksizin, kendi lojistik desteği ile belirlenen yere intikal ettirebilecek TCG Anadolu Gemisinin inşaatına İstanbul Tuzla’daki Sedef Tersanesinde devam ediliyor.

Ege, Karadeniz ve Akdeniz harekât alanları ile Hint Okyanusu ile Atlantik Okyanusu’nda kullanılabilecek olan TCG ANADOLU, dört adet Mekanize Çıkarma Aracı, iki adet Hava Yastıklı Çıkarma Aracı, iki adet Personel Çıkarma Aracının yanı sıra uçak, helikopter ve insansız hava araçları da taşıyacak.

Havuzlu Çıkarma Gemisi, gerektiğinde bünyesinde yer alan tam teşekküllü hastane ve ameliyathane imkânı sayesinde doğal afet yardımı, insani yardım ve mülteci tahliye harekâtları kapsamında tıbbi destek için kullanılabilecek.

TCG ANADOLU’ya ASELSAN kalkanı-tcg-anadolu

Tam yük deplasmanı yaklaşık 27 bin ton, uzunluğu 231 m ve genişliği 32 m olan geminin amfibi kabiliyetleri, gemi bünyesine konuşlanabilen dört adet LCM veya iki adet LCAC ile araç güvertelerinde mevcut tankların, ZAHA’ların zırhlı ve diğer tekerlekli araçların harekât bölgesine taşınmasına imkân sağlayacaktır. Bahse konu harekât için 70 m uzunluğunda ve 17 m genişliğindeki gemi havuzu kullanılacak.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.