Öğrenci Kariyeri Banner

Tarihe Kazandırdıkları ve Birçok Özelliği ile ODTÜ

Tarihe Kazandırdıkları ve Birçok Özelliği ile ODTÜ
1956 yılında Türkiye'nin ilk yabancı dilde eğitim vermeye başlayan üniversitesi olarak açılan ve Türkiye'nin ilk kampüs üniversitesi olan ODTÜ ağaçlarla çevrili 76 milyon metrekarelik yerleşkesi ile adeta Ankara’nın yeşil yüzü. Eymir Gölü’nü de kapsayan ODTÜ kampüsü doğal güzelliklerinin yanı sıra kafe ve kantinleri ile öğrencilerine sosyal anlamda da birçok imkan sağlamakta. Kampüs içerisindeki birden çok marketten kuaföre, terziden ayakkabıcıya kadar var olan imkanlar, öğrencilerin kampüs dışına çıkmadan temel ihtiyaçlarını karşılamalarını sağlıyor.

95BBA748-3ED9-48FD-9162-7280E7555D82

Türkiye'nin ilk üniversite müzesini, ilk Güneşevi'ni, ilk Teknokent'ini içinde bulunduran ODTÜ ilk yerli roketin üretilmesi, ilk  süpersonik rüzgar tünelinin inşa edilmesi, Türkiye'de ilk defa internet bağlantısının kullanılması, ilk defa internetten radyo yayını yapmak gibi kazanımlara öncülük etmiştir.



Devrim Stadyumu... ODTÜ’nün sembolü, ODTÜ öğrencilerinin Facebook kapak fotoğrafı… Şenliklerde çok eğlenebileceğiniz, gündüzleri kitabınızı alıp çimlerde keyif yapabileceğiniz, akşamları arkadaşlarınızla gitar sesleri eşliğinde sohbet edebileceğiniz ve spor yapabileceğiniz, ilk geldiğinizde ağaçların arasından göremeyeceğiniz; ama bahar ayları geldikçe de içinden çıkmak istemeyeceğiniz bir ev gibi :)

Kapısından girdiğiniz andan itibaren size kendine has bir ruha sahip olduğunu göstermesi de en güzel özelliklerinden. ODTÜ’deki tüm öğrenciler ve çalışanlar özgürlükçü, yardımsever, farklı düşünen ve herkesin farklılığına saygılı, sorumluluk sahibi bireyler. Attığınız her adımda bunu çok daha fazla hissediyor ve iyi ki buradayım diyorsunuz.

6215AE1C-88E5-4E40-9601-797BEA2E7173

Doğaya en saygılı okullardan birisi olan ODTÜ, her sene 'Ağaç Dikme Şenliği' düzenliyor. Ankara’da gördüğünüz neredeyse tüm yeşillikler, hektarlarca orman, seneler boyu ODTÜ'lülerin emek emek ağaç dikmesiyle oluşturuldu ve bu mirasa sahip çıkmak ve bu kültürü devam ettirmek için yeni gelen her öğrenci büyük ODTÜ Ormanı'na bir fidan diker.

ODTÜ'lünün doğa sevgisi sadece ağaçlara değil tabi ki. Kampüs içinde birbirinden sevimli hayvan dostlarımıza da çok iyi bakılıyor. Hepsi aşılı ve insan dostu; çünkü burada hep sevgi ve ilgi görüyorlar. Adeta bir ev köpeği/kedisi gibi bakılıyorlar. O kadar iç içeyiz ki kütüphaneye gittiğinizde kırmızı koltukları dolu bulabilirsiniz!

95BF1B8E-8967-4772-A00E-A3A99C9DC368

ODTÜ’de çalışanından öğrencisine herkes birbirine 'Hocam' diye hitap eder. Çünkü yaşı, mesleği, cinsiyeti ne olursa olsun herkesin hayatı boyunca birbirinden öğreneceği bir şey vardır. Ve bu farklılıklar kimseyi kimseden üstün kılmaz.

ODTÜ’de sıra beklerken sadece bir kuyruk görürsen şaşırma, örneğin yan yana iki ATM varsa önünde tek bir sıra olur ve ATM’ler boşaldıkça sıradaki kişi geçer, böylece kimse kimsenin önüne geçmemiş olur. Üstelik hangi sıra daha önce biter, yandaki sıraya mı geçseydim derdi de yok :)

AF1BC1E9-EF65-4F30-B6E0-88863D3ADB20

Uluslararası imkanlar açısından çok zengin bir üniversite ODTÜ. Çok sayıda üniversiteyle Erasmus-Exchange anlaşmaları var. Bunun dışında okulun kendi açtığı derslerle, Avrasya Topluluğu’nun açtığı kurslarla, Konfüçyüs Merkezi ve Yabancı Diller Bölümü’ne bağlı dil kurslarında yeni diller de öğrenebilirsiniz. Önemli olan kendimizi olabildiği ölçüde geliştirmek, tabii ODTÜ de bunun için eşsiz imkanlara sahip.7A07D242-C602-434E-8390-0FFEB5B677A1

ODTÜ’de 130’un üzerinde öğrenci topluluğu var. Bilim, kültür, kariyer, spor gibi her alanda kendinize uygun bir topluluk bulabilirsiniz. Üniversite hayatında bir topluluk üyesi olmak sizi hem sosyalleştirir, hem de çok fazla şey öğrenmenizi ve kendinizi geliştirmenizi sağlar. Kendini evinde gibi hissetmek ve kampüs yaşamına hemen ayak uydurmak isteyenler için imkansızları imkanlı hale getiren ODTÜ'den harika bir fırsat daha...

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.