Öğrenci Kariyeri Banner

Tam da Vizelere Layık Kolay ve Ekonomik Tarifler!

Tam da Vizelere Layık Kolay ve Ekonomik Tarifler!
Öğrenci yemekleri denince akla ilk gelen makarna ve çeşitleri oluyor. Çeşitleri dediysek spaghetti, fettuccine vs değil yalnız! Mayonezli, salçalı, peynirli ya da en üşengecinden sade makarna. :) Hazır vizeler de gelmişken sizlere pratik birkaç yemek önerisi verelim de bu yorucu sınav haftalarında bir de mutfakta yorulmayın istedik. Biliyoruz sınav haftalarında yemek hazırlamakla uğraşmak istemiyorsunuz. Fakat, makarna, pilav ve dondurulmuş gıdalardan beslenmek de artık size pek tatmin edici gelmiyor. Dışarıdan söylediğiniz yemekler de bütçenizi silip süpürüyor. Yemekleri yemeye çok da iştahınız kalmıyor. Eee her şey böyle giderken artık bu pratik bilgilerle tanışmanın zamanı gelmiş olmalı o zaman. :)

muzlu-krep

Güne Pratik Başlangıç: 3 Malzemeli Muzlu Krep

(2 Kişilik)

İhtiyacınız olan malzemeler
1 orta olgun muz
2 büyük yumurta

Tavayı yağlamak için de bir çorba kaşığı yağ

''Üç Malzeme de neymiş daha yok mu?'' diyenler için:

1 çorba kaşığı kakao tozu veya 1 çorba kaşığı bal

meyvesiz olmaz diyenler için:

1 fincan taze meyve, yaban mersini, ahududu veya rendelenmiş elma kullanabilirsiniz.

Yapılışı
Muzun kabuğunu soyun ve bir karıştırma kabının içine koyun. İyice ezmek izin bir çatalla bastırın. Muz puding benzeri bir kıvama gelinceye kadar ezmeye devam edin.

Ekstra malzemeleri ekleyin: Bu krep kendi başına da oldukça lezzetlidir. Ama isterseniz içine ilaveler yapabilirsiniz. Kabarık, hafif krep için 1/8 çay kaşığı kabartma tozu da ekleyebilirsiniz. Yukarıdaki ekstra seçeneklerinden istediğinizi de bu aşamada ilave edebilirsiniz.

Sarı ve beyazlar tamamen birleşinceye kadar yumurtaları birlikte karıştırın. Yumurtayı muzun üzerine dökün ve malzemeler tamamen birleşinceye kadar karıştırın. Çok gevşek bir hamur elde etmiş olacaksınız.

muzlu-krep2

Orta derecede bir tavada pişirin: İsterseniz, yapışmayı önlemek için biraz tereyağını eritin veya tavaya biraz bitkisel yağ ilave edin.

Krepi sıcak tavaya dökün : Yaklaşık 2 çorba kaşığı sıcak krepi sıcak tavanın üzerine dökün.

Yaklaşık 1 dakika pişirin : Bir köşeyi kaldırdığınızda alt kısımları kızarıncaya kadar pişirin.

Krepleri çevirin: Bu işlemi çok nazik ve oldukça yavaş yapmanın en iyi yolunu üzerine kapak kapatarak ters çevirmektir. Çünkü malzemeniz oldukça yumuşak ve nazik. Bir dakika kadar bu bölümü pişirdikten sonra krepiniz hazırdır.

kabak spaghetti

Yalancı Makarna Desek? ''Kabak Spaghetti''

10 dakika da hazırlayacağınız oldukça pratik bir tarif ile karşınızdayız. Kalorisi düşük, maliyeti düşük fakat lezzeti dillere destan olan bu yemek kabak sevmeyenleri bile kendine hayran bırakıyor. O zaman bir de siz deneyin!

(İki Kişilik)

İhtiyacınız Olan Malzemeler

3 - 4 adet kabak

3 adet domates

2 diş sarımsak

7 - 8 yaprak taze fesleğen

1 - 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz ve Karabiber

 Kabak Spaghetti Hazırlanışı: 

3 - 4 adet kabağı ince uzun doğrayın. Bunun için özel spiral doğrama aparatı da gayet uygun bir fıyata mevcut. Denediğinizde bu yemeği beğenirseniz bu aparatla bundan sonraki işlemleriniz daha da pratikleşebilir.

Sosu için büyük bir tavada, 3 adet doğranmış/püre haline getirilmiş domatesi, 2 diş rendelenmiş/doğranmış sarımsağı, 5-6 yaprak taze fesleğeni ve dilediğiniz kadar tuz-karabiberi zeytinyağı ile soteliyoruz. Spaghetti şekline getirdiğiniz kabakları da ekledikten sonra 6 - 7 dakika biraz yumuşayana kadar pişiriyoruz. Süslemek ve aroma vermek için en son içine fesleğen ilave edebilirsiniz. Oldukça hafif olan bu yemek ile bir öğün daha geride kaldı işte :)

firinlanmis-nohut-cipsi-1

 Sağlıksız Atıştırmalıklardan Sıkılanlar İçin: Fırınlanmış Nohut Cips

Özellikle sınav haftalarında kaçamaklarınız çoğalıyor, iştahınız kabarıyorsa size şahane bir atıştırmalık tavsiyemiz de var! Hazırlaması 10 dakika bitirmesi daha da kısa üstelik! :)

(2 Kişilik)

İhtiyacınız Olan Malzemeler

250 gram haşlanmış nohut

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı kırmızı toz biber

1 - 2 diş sarımsak

1/2 çay kaşığı tuz

Püf Noktası!

Sabahlayacağınız bir gece yarısında nohutları suya koyarsanız bir sonraki gün molanızda bu lezzeti daha kolay hazırlayabilirsiniz. Çünkü bizce dersler yoğun olsa da sağlıklı bir atıştırmalığı hak ediyorsunuz.  :)

Fırınlanmış Nohut Cips'in Hazırlanışı

  1. Haşlanmış nohutları tek tek uğraşmak yerine iki adet kağıt havlu arasına alın. Üzerlerine hafifçe bastırarak, sağa sola doğru hareket ettirin.

  2. Bu şekilde kabuklarının kolayca ayıklandığını göreceksiniz. Kabuğunu geride bırakan nohutları; zeytinyağı, kırmızı toz biber, toz sarımsak ve tuz ile harmanlayın.

  3. Piştikten sonra kokusu mutfağı saracak nohut cipslerini, tabanını yağlı kağıt ile kapladığınız fırın tepsisine alın.

  4. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika kadar pişirin. Kapağı kapalı bir kavanozda muhafaza edip, arzu ettiğiniz tüm anlarda atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz.


 

Yararlanılan Kaynaklar 1

Yararlanılan Kaynaklar 2

Yararlanılan Kaynaklar 3

 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.