Öğrenci Kariyeri Banner

Taleplere Bağlı Bazı Becerileri Öğrenmek, Maaşınıza Binlerce Dolar Ekleyebilir

Taleplere Bağlı Bazı Becerileri Öğrenmek, Maaşınıza Binlerce Dolar Ekleyebilir
21 yaşındaki Josh Hannaford, IBM’in eğitim programına başvururken  "derece, önemli değildir" ifadesini gördükten sonra hemen ilana başvuruyor.
Hannaford, “IBM gibi bir şirketin, orada işlenmemiş bir işgücünün olduğunu ve bize bir şans vereceklerini fark etmesi beni çok sevindirdi.” dedi.

Hannaford, North Carolina State'teki okulunu birinci sınıfta bıraktı çünkü geleneksel okullar ona göre değildi. Birkaç yıl bir ayakkabı mağazasında çalıştıktan sonra, teknoloji kariyerine devam etmek için Kuzey Carolina'da Graham'da eğitim merkezi olan Alamance Community College'e gitmeye karar verdi.

22

Bugün ekimde başladığı IBM’de tam zamanlı yazılım mühendisliği çırağı olarak görev yapıyor. Sunulan maaşı ayakkabı mağazasında kazandığı maaşının tam iki katı. Terfi aldığında ise maaşına zam geliyor. Ve kendisi, bunun inanılmaz bir fırsat olduğunu belirtiyor.

Bir çevrimiçi iş piyasası olan ZipRecruiter’e göre, belirli beceriler gerektiren ancak lisans derecesine sahip olmayan pozisyonlar yüksek talep görüyor. Bu da, Hannaford gibi insanlara fırsatlar sağlıyor.

Birçok yeni yakalı iş, iş güvenliği, kariyer artışı ve üniversite diploması olmayanlar için klasik olan diğer işlerden daha yüksek maaş artışı potansiyeli sunmaktadır. Amerika'daki İşgücü İstatistikleri Bürosu'na göre, üniversite diploması olanlar yılda ortalama 40.000 dolarlık bir maaş almasına rağmen, birçok yeni yaka işi altı rakamdan daha fazla ücret sunuyor.

En İyi Para Ödeyen Bazı Yeni İşler


Yoğun Bakım Lisanslı Hemşire            "$72,180 "

Acil Servis Lisanslı Hemşire                  "$72,180 "

Finansal Satış Danışmanı                       "$76,230-123,100"

Ön Yüz Geliştirici Yazılım Mühendisi  "$100,080-$110,590"

Vaka Yöneticisi Hemşire                        "$72,180 "

Ön Yüz Geliştirme Uzmanı                    "$100,080-$110,590"

Ağ Yazılım Geliştirici Uzmanı               "$100,080-$110,590"

Web Geliştirici Uzmanı                          "$100,080-$110,590"

 

ZipRecruiter'ın kurucusu ve CEO'su Ian Siegel, “Gerçek şu ki, çalışanların istedikleri orta sınıf yaşam tarzına erişmek şimdilerde çok kolay. Pozisyonlar öyle cazip ki maaşlı ve dereceli ki diplomalı insanlar bile maaşlarını artırmak için yeniden eğitim alıyorlar."

29 yaşındaki Meryl Dakin, Kolejde İngilizce okuyor ve New Orleans'ta  barmen ve bir operasyon memuru olarak çalışmış. Kendisi, çok fazla pazarlanabilir yeteneğinin olmadığını söylüyor.

Bir kodlama kampı sayesinde, kodlama dillerini öğrenmeye duyduğu aşkı keşfetmiş. Ve kocasıyla New York'a taşındığında, kariyerini değiştirme zamanının geldiğini karar vermiş. Hemen teknoloji dersleri veren kar amacı gütmeyen bir okul olan Flatiron Okulu'nda başlamış. Bugün Merly Dakin, bir okulda yazılım mühendisi.

Ekran Alıntısı

Doğru Becerileri Bulma


Siegel, iş arama kısmındaki büyük boşluğu, hangi alanda ve nerede eğitim alabileceğinizi bularak tamamlayabileceğinizi söylüyor. Neyse ki, yaşamın her kesiminden insanların yeni işler için eğitime erişmesine yardımcı olan birçok program son birkaç yılda popüler.

Yeni beceriler öğrenmek isteyenler için mevcut olan birçok program kar amacı gütmeyen okullar tarafından sunulmaktadır. Bu eğitimi veren kurum veya kuruluşların hepsi sıkı bir şekilde pazarda hangi becerilerin istendiğine odaklanıyor ve öğrencilere işlerini proje çalışması yoluyla bulma fırsatları sunuyor.  Çoğu program akredite edilmemiş ve öğrenciler tamamlandıktan sonra bir derece almamış olsa da, birçoğunun öğrendiği becerileri gösterecek sertifikaları veya rozetleri var.

kariyer-yolu

Bir teknoloji eğitimi şirketi olan Codeacademy'nin kurucusu ve CEO'su Zach Sims, “İnsanların eğitime erişimi olması çok önemli” dedi. Kar amacı gütmeyen okulların çoğunda, ücretsiz çevrimiçi kurslardan 15.000 dolara kadar mal alabilen tam zamanlı yoğun oturumlara kadar çeşitli fiyat noktalarında sınıflar vardır. Ücretsiz kurslar, genellikle büyük açık çevrimiçi kurslardır.

Şimdi Kariyer Değiştirme Zamanı
ZipRecruiter, "Şimdiki zaman iş arayan için altın çağdır. ”dedi. Maaşlarını artırmak veya daha tatmin edici işler bulmak isteyenler için, şimdi tam zamanı."

Sektör olarak iş büyümesinde üç belirgin kategoriye işaret etti: "inşaat, sağlık ve teknoloji"

İş arayanlar için önerileri ise şu şekilde:

1- Hangi işlerin mevcut olduğunu keşfedin.

2- Hangi alana ilginiz olduğunu görmek için bir araştırma yapın.

3- Ve iş için gerekli becerileri öğrenmeye yatırım yapın.

 

Özgün Çeviri: Bu içerik ÖğrenciKariyeri yazarlarından Gamze Ebru Altıkulaç tarafından çevrilmiştir.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.