Öğrenci Kariyeri Banner

Taksilerde Yeni Dönem Başlıyor!

Taksilerde Yeni Dönem Başlıyor!

İBB'nin 'Taksi Taşımacılığında Kullanılan Tepe Lambası Düzenlenmesi Teklifi' UKOME'de görüşülen karar sonrasında oy çokluğuyla kabul edildi. Bu çerçevede taksilerin tepelerinde dolu, boş, rezerveli gibi ifadeler yer alacağı belirtildi.

Yolcuların taksiye erişimini kolaylaştırmayı ve taksicilerin yaşadığı olumsuzlukları ortadan kaldırmayı amaçlayan Akıllı Tepe Lambası uygulaması, UKOME’de onaylandı.

Taksi Mağduriyeti Kalmayacak!

Ocak ayı UKOME toplantısında, İstanbul’daki boş - dolu taksi tartışmasını bitirecek önemli bir teklif sundu. Buğra Gökçe, Akıllı Tepe Lambası uygulamasının, İstanbul’daki taksi mağduriyetlerini giderecek çok önemli bir uygulama olduğunu belirtti. Gökçe, “İstanbullulardan taksilerin yolcu seçtiği yönünde yoğun şikayetler de alıyoruz.

Yolcuların taksiye erişimini kolaylaştıracak ve taksicilerin yaşadığı olumsuzlukları ortadan kaldıracak bu sistem, dünyanın bütün önemli kentlerinde uygulanıyor” diye açıklamada bulundu. Teklif, UKOME üyelerinin oy çokluğuyla onaylandı. 3 ay içerisinde uygulamaya konulacak sistemde, şoförlerin korunması için panik butonu da yer alacak.

Farklı Işıklandırma Renkleri Olacak!

Taksimetre ile bağlantılı olacak sistemde, yolculuk başladığı andan itibaren tepe lambasında “DOLU” ibaresi yer alacak. Yolculuk sonuna kadar dışarıdan müdahale ile yolculuk sonuna kadar değişiklik yapılamayacak. Yolculuk sonunda ise tepe lambasında “BOŞ” ibaresi yer alacaktır. Taksi şoförü çağrısını yanıtladığı yolcusunu almaya giderken akıllı tepe lambası “RZV” şeklinde değiştirilecek.

Şoförün panik butonuna basması durumunda taksinin kolluk kuvvetleri tarafından görülebilmesi adına tepe lambasında S.O.S ifadesi yer alacak. İfadelerde farklı ışıklandırma rengi olacak.

TAKSİ-Sarı, DOLU-Kırmızı, BOS-Yeşil, RZV-Kırmızı ve S.O.S-Kırmızı renklerde olacak. Akıllı tepe lambaları taksinin önünden ve arkasından okunabilecek ve gün ışığında dahi görünebilecek şekilde çift taraflı ekranlı ve dış müdahalelere karşı korunaklı bir şekilde olacak.

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.