Öğrenci Kariyeri Banner

Stresi Bedenimiz ve Zihnimiz İçin Nasıl İyiye Dönüştürebiliriz?

Stresi Bedenimiz ve Zihnimiz İçin Nasıl İyiye Dönüştürebiliriz?
Stresli dönemlerden hangimiz geçmiyoruz ki? Stres her türlü sosyal ağda, ilişkide çıkıyor karşımıza. Önemli olan krizleri fırsata çevirebilmek. Stresi de kontrol altına alıp iyiye dönüştürebilmek. Ama nasıl?

İlk tavsiyemiz, gerçekten kendinizi rahat hissettiren şeyin ne olduğununu mutlaka öğrenin. Kendinize dürüst olun ve sizi mutlu eden şeyi yapın. Sizin için bu, sevdiğiniz kitabı okumak, en sevdiğiniz sözü kendinize hatırlatmak veya bahçe yapımı gibi sevdiğiniz bir hobide zaman geçirmek anlamına gelebilir. Ya da en sevdiğiniz arkadaşlarınızla takılıp bir yerlere gitmek olabilir. Bu seçenekler çoğalır elbette.

1. Zihninizi Özgür Bırakın

Henüz yapmadıysanız, meditasyon yapmaya başlamak için şuandan daha iyi zaman yok! Günde beş dakika bile dünyanızda bir fark yaratabilir. Yürüyüş, rehberlik, görselleştirme ve meditasyonları ihtiyaçlarınıza uygun olarak dile getirme gibi her türlü meditasyon vardır.

meditasyon

2. Bedeninizi Hareketlendirin

Hareketsiz ve sıkıcı bir hayatı düşlemek bile stresliyken, bu hayatı yaşıyor olmanın stresi tahminimizce epey fazladır. Bütünüyle bastırılmış ve stresli o duruma düşmek yerine, o toksik enerjiyi egzersizle serbest bırakın.

Özellikle sinir bozucu bir telefon görüşmesi ya da toplantı sonrasında, yahut kötü geçen bir sınav sonrası, canlı bir yürüyüş bile yardımcı olabilir. Yürüme sadece solunumu derinleştirmekle kalmaz; aynı zamanda kas gerginliğini de gidermeye yardımcı olur.

Belki de yoga veya tai chi gibi teknikler size daha fazla yardımcı olabilir. Bunlar, sıvı hareketlerini derin nefes alma ve zihinsel odaklama ile birleştirir ve bedeni sakinleştirmeye yardımcı olur.
Veya bisikletinize atlayın, mutfakta deli gibi dans edin veya çocukların peşinden gidin ve onlarla oynamaya başlayın.

koşmak

Hayatın olumsuzluklarına sabit kalmaktansa pozitif yanlarına doğru koşun, kovalayın!

3. Sosyal Olun

Burada sosyal medyaya atlamaktan bahsetmiyorum. Demek istediğim, arayıp arkadaşlarınızla, ailenizle, eşlerinizle, iş arkadaşlarınızla ve mentörlerinizle görüşme yapın.

Çoğu kez, stresle dolup taştığımız zaman, en basit şeyler bakış açımızı ve ruh halimizi geliştirebilir. Yaşamın tüm streslerine en derin çözümleri tutan şey, genellikle en basit işlemlerdir. Yönetilmeyen stres; sağlığınızı, ailenizi etkileyebilir ve hayatınızın kalitesini düşürebilir. Stresinizi ne kadar iyi yönettiğiniz hayatınızın kalitesini belirler.

arkadaşlık

4. Derin Bir Nefes Almanın Gücünü Hiç De Hafife Almayın

Nefes almak hepimizin yaptığı bir şeydir ve yine de nadiren dikkat ettiğimiz bir şeydir. Derin bir nefes sizi epey rahatlatabilir aslında. Doğru zamanda, doğru yerde ve doğru bir şekilde almak kaidesiyle. Sıklıkla strese eşlik eden endişe ve panik duygularını azaltmaya yardımcı olmak için de basit ama güçlü bir yol.

nefes

Özgün İçerik: Arzu Yıldırım

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.