Öğrenci Kariyeri Banner

Spotify, Türk Genci Yanlışlıkla Ünlü Yaptı!

Spotify, Türk Genci Yanlışlıkla Ünlü Yaptı!
Almanya’da yaşayan ve amatör müzik ile ilgilenen 15 yaşındaki Yunus Emre Nalcı, günümüzün en popüler çevrimiçi müzik platformu Spotify’ın Amerikalı rapçi Future’nin hesabında yaptığı bir hata sayesinde iki günlüğüne ünlü oldu.

15 yaşındaki Nalcı, Future’ye ait bir şarkının Almanya versiyonunu söyleyerek Spotify’a yükledi. Halen nedeni bilinmezliğini koruyan, Spotify kaynaklı bir hata nedeniyle Nalcı’nun yüklediği şarkı Future’nin hesabında paylaşıldı.

Bu hatanın arkadaşları tarafından fark edildiğini ve “Senin şarkın Future’nin hesabında ne arıyor?” tarzında mesajlar almaya başladığını belirten Nalcı, 2 gün boyunda şarkının profilde kaldığını ve binlerce kişinin dinlediğini belirtti.

fft373_mf33003777

Bu hatanın sosyal medya üzerinde yayılmaya başlaması ile Spotify’ın durumdan haberdar olduğu belirtildi. Nalcı, herhangi bir uyarıda bulunmasına gerek kalmadan müziğin Future’nin profilinden kaldırıldığını dile getirdi.

İki günlüğüne de olsa dünyada meşhur olan oğlu ile gurur duyduğunu kaydeden annesi Elvan Nalcı ise oğluna müziğini platforma yüklemesi için kredi kartını verdiğini belirterek sonrasında ise şarkıyı yüklediklerini söyledi. Anne Nalcı, “Bayram günü sabahı kalktık şarkı patlama yapmış. İlk önce şaka olduğunu sandık. Ama sonrasında gelişen olayla bayağı güzel oldu. ABD’de 21 milyon takipçisi olan Future’nin platformunda son şarkısı diye çıkıyor ama sistem hatası olarak. Ben oğlumla gurur duydum, böyle güzel bir tesadüf olamazdı. Yanlış bir hata ama güzel bir sonuç çıkardı.” dedi

Ne diyelim hatasız kul olmaz. Spotify da hata yapar elbet...

Şarkıyı Spotify'da dinlemek isteyenler için TIK

 

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.