Öğrenci Kariyeri Banner

SpaceX Acil Kaçış Videosunu Yayınladı

SpaceX Acil Kaçış Videosunu Yayınladı

Uzun yıllar araştırma ve geliştirmelerine devam eden SpaceX şirketinin 27 Mayıs 2020 tarihinde Uzay Endüstrisi için çok önemli bir adım atması bekleniyor. Beklenen bu adım mürettebatlı yolculuğun başlayacak olması. Tabii ki bunun için öncelikle bazı testlerin yapılması gerekiyor. Bunlardan biri de şirketin bugün Youtube üzerinden yayınladığı ve aslında 19 Ocak’ta test ettiği acil kaçış sistemini yeniden test etti.

spacex

Şirketin kurucusu olan ve aynı zamanda CEO’luğunu üstlenen Elon Musk’ın amacı bu şirketi uzay taşımacılığı alanında ileriye götürmek. Bu yüzden aklına gelen fikirleri denemekten vazgeçmiyor. 27 Mayıs’ta bu fikirlerinden biri olan insanlı uçuş görevi için mühendisleriyle beraber aralıksız çalışmaya devam ediyor. Uçacak olan araç Crew Dragon’ın deneylerini özenle test ediyorlar.

Dragon_Carousel_0007_2

Çok uzun sürmeyecek olan yolculuk, Crew Dragon ve mürettebatın ISS(Uluslararası Uzay İstasyonu)’de bir süre kalıp gezegene geri dönmesi olarak planlandı. Uzay taşımacılığında birçok kez kullanılan bu araç tarihindeki ilk insanlı göreve çıkması amacıyla büyük bir önem arz ediyor. Bu yüzden de şirket yaptığı tüm çalışmaların halka açık olarak sunulmasını istiyor.



En son 19 Ocak’ta insansız olarak uçtuğu bilinen Crew Dragon’un özeti olarak şirketin Youtube kanalında yayınlandı. Yayınlandıktan sonra pek çok yorum aldı. Uçuş kontrolünü de içinde barından videoda Bob Behnken ve Doug Hurley gibi iki astronotun da teste nasıl dahil olduğunu açıkça gösterdi. Güvenlik protokollerinin acil durumlarda da problemsiz çalıştığını göstermesi açısından önemli.

Dragon_Carousel_0003_6

Yayımlanan videodan da anlaşıldığı gibi SpaceX uzun süredir kullandığı Crew Dragon’a çok güveniyor ve insanlı görevler içinde kullanılabilir olduğunu kanıtlamak istiyor. Bu yüzden çok sayıda teste tabi tutulan araç şimdilik görevin gecikmesini gerektirecek bir problem olmadığını gösterdi. Planlanan bu önemli görevin 27 Mayıs’ta başlayıp başlamayacağını beraber göreceğiz.

Crew Dragon'un içini merak edenler için ;



Özgün içerik: Bu içerik ÖğrenciKariyeri yazar ekibinden Metin KIYAR tarafından oluşturulmuştur.


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.