Öğrenci Kariyeri Banner

Sosyal Medya Kullanımı Sayesinde Kültür Bakanlığında Çalışma İmkanı

Sosyal Medya Kullanımı Sayesinde Kültür Bakanlığında Çalışma İmkanı
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sosyal Medya Fenomenleriyle Çalışmaya Karar Verdi

Türkiye'nin tanıtımı için sosyal medya fenomenleriyle çalışmaya karar veren Kültür ve Turizm bakanlığı, 2023 yılı için: "70 milyon turist, 70 milyar dolar gelir" hedefini açıkladı. Bakanlık, yeni dönemde Türkiye'deki Instagram fenomenlerini ve yabancı dilde yazan önemli blogger'ların desteğini almayı planladığı belirtti.

2019 yılını turizimde "Türkiye Yılı" olarak ilan eden Rusya ve Japonya'dan ciddi sayıda turist bekleyen Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'ye özgü değerlerin ön plana çıkarılarak arkeolojik mirastan, sanat ve gastronomi gibi alanlara kadar gezici sergiler açılacağını belirtti. Sergi kapsamında dünyaca ünlü Gaziantep ve Hatay mutfakları da önemli bir yer edinecek.

"Perakende turist" denilen, kendi tatil planlarını yapan turistlere öncelik verilmesi planlanan 2019 yılında, bakanlık medyanın her alanında etkin bir tanıtım yapmayı planlıyor. Özellikle sosyal medya fenomenleriyle birlikte çalışma hedefleniyor ancak henüz hangi isimlerle çalışılacağı belli değil.

Kaynak

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.