Öğrenci Kariyeri Banner

Sosyal Medya Çökseydi Şirketler Nasıl Görünürdü?

Sosyal Medya Çökseydi Şirketler Nasıl Görünürdü?

 

İnstagram, Twitter, Facebook gibi günlük hayatta sıkça kullandığımız sosyal medya ağlarının bir gün gelip de tamamen çöktüğünü hiç hayal ettiniz mi ?

 

 

Son zamanlarda sosyal medyanın kısıtlanması gündemde. Peki ya ütopik bir şekilde tüm dünya ülkeleri sosyal medyayı kısıtlasaydı ve bu ağları hiç kullanamasaydık yeryüzü nasıl bir yer haline gelirdi ? Belki de The Walking Dead dizisinden çıkmışcasına günler geçirirdik.

 

 

Hızla büyüyen bu şirketlerin tabii ki yakın gelecekte çökmesi olası bir durum olmasa bile,  grafik sanatçısı olan Andrei Lacatusu bu durumu hayal edip ortaya etkileyici çalışmalar çıkardı.

 

 

“Sosyal Çöküş” adını verdiği çalışmasıyla İnstagram, Twitter, Google, Facebook, Tinder, Pinterest  gibi günümüzün dev şirketlerinin çöktüğünü ve onlardan geriye sadece paslanmış  tabelalarının kaldığını gösteriyor. Tasarladığı fotoğraflarda şirketler ıssız bir şehirde terk edilmiş olarak betimlemiş.

 

 

Andrei Lacatusu Bükreş, Romanya’da yaşıyor ve Carioca Studio adlı bir şirkette Bilgisayarda Oluşturulmuş Görüntü Sanatçısı (CGI) olarak çalışıyor. Lacatusu bu görüntüleri Adobe Photohop ve 3 boyutlu fotoğraflar yapmanızı sağlayan 3D Max ve V-Ray programlarını kullanarak yapmış. Yani bunları öğrenip ne yapabiliriz sorusuna bir örnek teşkil ediyor âdeta.

 

 

Grafik sanatçısının yaptığı diğer fotoğrafları merak ediyorsanız, buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. 1-2 dakikanızı ayırıp bakmanızı tavsiye ederiz çünkü profilinde inanılmaz fotoğraflar mevcut.

 

 

KAYNAK

 


Atakan  Güngör

Yıldız Teknik Biyomühendislik 2. sınıf öğrencisiyim. Öğrenci Kariyeri'nde 1.5 yıldır Organizasyon Ekibi'nde ve Mart ayından beridir de Yazar Ekibi'nde bulunmaktayım.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.