Öğrenci Kariyeri Banner

Sosyal İzolasyon Sonrası İlk Durak: Eskişehir!

Sosyal İzolasyon Sonrası İlk Durak: Eskişehir!
Hepimizin evlerinde izolasyonda olduğu bu günlerde, biraz iç çekerek bakacağımız biraz da daha sonrasında gitmek adına kenara notlar alacağımız, bütçe dostu şehrimiz Eskişehir bu hafta yazımıza konuk olacak.

Türkiye’nin Venedik’i olarak anılan Eskişehir, küçük ama sevimli yapısıyla misafirlerine sıcak bir karşılama sunar, misafirperver sakinleri size yol tarifinden en iyi restoranlara kadar yardımcı olur ve hem gözünüz hem gönlünüz doymuş bir şekilde Eskişehir’den ayrılmanızı sağlarlar. Büyük şehirlerde yaşayanların bazen bir hafta sonu kafa dinlemesi için bile kaçtıkları bir şehir olan Eskişehir, moral ve enerji depolamak için birebir. Demiryolu ve karayolu ağı akımından oldukça gelişmiş olan Eskişehir’e ülkemizin hemen hemen her yerinden kolaylıkla ulaşım sağlanabilir. Karayolu ile ulaşımı tercih edecekler Eskişehir Terminali’nden şehir içi otobüslerle veya tramvay ile merkeze ulaşabilirken demiryolu ağını tercih edecekler için Eskişehir Garı tam olarak merkezdedir.

Eskişehir Garı’na ulaştıktan sonra Eskişehir’e Küçük Viyana ünvanını kazandıran meşhur Porsuk Çayı sadece yürüme mesafesi uzaklığınızdadır. Adalar Bölgesi olarak da anılan bu mevkide güzel havalarda yürüyüş yapabilir, manzaralı kafelerinde bahar havasında çayınızı yudumlayabilir ve unutmadan “Eskişehir’e gelmişken Çi Börek yemeden gidilmez!” Diyerek meşhur bir böreğin tadına da bakabilirsiniz. Ağırlıklı olarak üniversite öğrencisine ait bir nüfusa sahip olan Eskişehir, bu özelliği sayesinde birçok ilimize göre hem yeme-içme hem de konaklama açısından çok daha uygun fiyatlarla bize kapısını açar, oldukça cüzi fiyatlara karnınızı doyurabilir, Eskişehir ait müzeleri gezebilir ve bir günlük bu kaçamağın tadı damağımda kaldı diyorsanız, birçok farklı konaklama türünü araştırarak gezinizi uzatabilirsiniz.

Odunpazarı Evleri

Eskişehir Gezi Rehberi_ Hafta Sonu – Günübirlik Eskişehir Gezisi

Gezinize şehrin en turistik mekanlarından olan Odunpazarı Evleri ile başlayabilirsiniz. Eskişehir’in ilk kurulduğu yer olarak geçen Odunpazarı Evleri, UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesi’ne alınmıştır. Şahane fotoğraf kareleri yakalamayı sevenlerin gözde mekanlarından birisi olan Odunpazarı Evleri mevkinde sosyal medya hesaplarınız için kareler yakalarken Çağdaş Cam Sanatları Müzesi'nin de olduğu güzide hediyelik eşya çarşılarını gezip, kendinize ve sevdiklerinize küçük anılar da hediye edebilirsiniz.

Sazova Park

Sazova Parkı Nerede_ Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri _ Gezi Rehberi

Peri masallarına merakı olanlar için de Eskişehir bir imkan sunuyor. Türkiye’nin 9 büyük kulesinden ilham alınarak oluşturulan ve Sazova Park içerisinde bulunan Masal Şatosu ile kendinizi bir masalın içerisinde hissedebilirsiniz. Sazova Park aynı zamanda Sabancı Uzay Müzesi, Sualtı Dünyası gibi mekanlarıyla da sizi birçok farklı açıdan hem eğlendirebilir hem de bilgi olmanızı sağlayabilir.

 

Odunpazarı Modern Müze (OMM)

Front-Cover-1

2019 yılındaki açılan OMM, Türkiye’den ve dünyadan modern ve çağdaş sanat eserlerinin sergilendiği bir müze olarak Eskişehir’e farklı bir hava katmıştır. Müzenin dikkat çeken tasarımı dünyaca ünlü Japon mimarlık ofisi Kengo Kuma and Associates (KKAA) tarafından yapılmış, bu tasarımın hayata geçirilmesi de mimar ve koleksiyoner olan Erol Tabanca sayesinde olmuştur. 15-20 türk lirası arasında değişen bilet fiyatı ile çağdaş sanatlara merakı olanları kendine çekecek olan müzenin aynı zamanda konaklama opsiyonu da bulunmakta.

Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi

big_82-2015-01-07-1420641795

Madame Tussauds’ya Türkiye’de ilk rakip olan Yılmaz Büyükerşen Balmumu Müzesi, bizzat Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen tarafından hayata geçirilmiştir. Yerliden yabancıya birçok dünya starından dünya liderlerine kadar birçok ismin heykeline ev sahipliği yapan bu müze olumsuz eleştirilere rağmen Eskişehir gezisinin bir durağı olması gereken yerlerden.

Eskişehir denilince, daha anlatılacak çok mekan, çok park çok manzara vardır ancak ne derler bilirsiniz, bir şehri tanımak istiyorsanız o şehrin sokaklarında kaybolmanız gerekir. Sokak duvarlarındaki renkli çizimleriyle, geceleri bile tükenmeyen enerjisi ile dünyamızın sağlıklı haline geri dönmesinin ardından mutlaka gidilip, bir kez de olsa sokaklarında kaybolunması gereken bir şehir, Eskişehir.

Özgün İçerik: Bu içerik ÖğrenciKariyeri yazar ekibinden Didem AYRANCI tarafından oluşturulmuştur.

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.