Öğrenci Kariyeri Banner

Son Zamanların Yükselen Trendi: De-Influencing Nedir?

Son Zamanların Yükselen Trendi: De-Influencing Nedir?

De-Influencing; takipçilerine ne alıp ne almaması gerektiğiyle ilgili bilgiler veren kişilere verilen bir isim. Sosyal medyada gittikçe daha da artışa geçen de-influencingler; takipçilerine yüksek ücretli ürünler hakkında bilgi vererek alıp almamaları konusunda yönlendiriyor.

Savurganlık ve aşırı tüketimi kontrol altına almak ya da engellemek amacıyla ortaya çıkan de-influencingler, ürün ya da hizmetleri detaylı şekilde inceleyip dürüstçe olumsuz durumları aktarıyor.

Takipçileri Gereksiz Harcamalar Konusunda Uyarıyorlar

Influencer’lar artık alışılmışın dışına çıkarak takipçilerini para biriktirmeye yönlendiriyor. Bunun için de ürünlerin fiyatını inceleyerek başka mağazalardan daha uyguna alınıp alınamayacağı konusunda bilgilendirici içerikler oluşturuyor. Aynı zamanda içeriklerde diğer ürünlerin satın alınmasıyla ilgili avantajlardan da bahsediliyor.

Bazı kesimler tarafından de-influencingler etki biçimi olarak tanımlanıyor. Bu sebeple de etkiyi azaltma eğilimleri eleştiriliyor. De-influencingleri güvenli olarak görmeyen kişiler, geleneksel influencerlardan hiçbir farkları olmadığını, aksine aynı çalışma tarzlarına sahip olduklarını söylüyorlar.

Eleştirmenler, De-influencinglere gerçek anlamda etkili olabilmeleri için iki öneride bulunuyor. Biri; azla yetinmeye dair içerikler oluşturmak. İkincisiyse; ürünleri yeniden kullanmaya yönelik çeşitli önerilerin olduğu videolar çekmek.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.