Öğrenci Kariyeri Banner

Skype Mülakatı İçin İpuçları!

Skype Mülakatı İçin İpuçları!
Birçoğumuz Skype görüşmesi kavramıyla staj ve iş mülakatlarında karşı karşıya kalıyoruz. Büyük firmaların insan kaynakları yetkilileri artan bir sıklıkla yüz yüze mülakattan ziyade Skype gibi sanal bir platform üzerinden adaylarla görüşme yapmayı tercih ediyor. Peki, eğer başvurduğunuz staj programında veya iş ilanında Skype ile görüşme yapılacağı bilgisine rastlarsanız nelere dikkat etmelisiniz? Aşağıda, ne ile karşılaşacağınızı bilmek ve kendinizi önceden hazırlamak için birkaç ipucu yer alıyor.

kako-uD7FPB7d03OmcjM8

  1. Öncelikle, iyi hazırlanmak çok önemlidir. Sanal bir platform üzerinden mülakata girecek olmak insanda bir miktar stres yaratabilir. Eğer ilk defa bu şekilde bir mülakata girecekseniz, kullanacağınız cihaz ve program ile ilgili yeterince iyi derecede bilgi sahibi olduğunuzdan emin olmak iyi bir fikir. Dikkat edilmesinde fayda olabilecek bir nokta, kullanıcı adınızın ve e-posta adresinizin iş görüşmesi yapmaya uygun ve tercihen profesyonel  olması. Kamera ve mikrofon ayarlarını önceden kontrol edip, bir arkadaşınızla deneme mülakatı yapmaya çalışmak hem fikre alışmanızı sağlar, hem de olası bir aksaklık durumunda neler yapılabileceğine dair bilginiz olur. Yüzyüze mülakata hazırlanıyormuş gibi detaylı ve özenli bir çalışma yapmak, her zaman avantajlıdır. kako-AHrRckyjsHazjN5z

  2. Mülakat günü geldiğinde kıyafet seçimi normal bir mülakata gidiyormuş gibi yapılmalıdır. Mutlaka dikkat etmeniz gereken bir konu, mekan seçimidir.  İnternet bağlantısının yeterince güçlü ve aydınlatmanın yeterli olduğu, rahatsız edilmeden tüm mülakatı tamamlayabileceğiniz rahat bir mekan seçmek, mülakat sırasında oluşabilecek çoğu problemin önüne geçecektir. Başlama saatinden birkaç dakika önce oturum açıp bilgisayarın başında beklemek, dakik olmanızı sağlayacaktır.kako-h4eWva8V7aInDu3v

  3.  Mülakat sırasında, olabildiğiniz kadar doğal davranmak iyi bir fikirdir. Karşınızdaki kişi ile göz teması kurmayı unutmayın, bilgisayar üzerinden yapılan mülakatlarda bunu gerçekleştirmek için web kamerasına bakmanız gerekecektir. Bilgisayarı göz hizanızdaki bir zemine koymak, bunun kolay bir yöntemidir. Mülakat yapıldığı sırada sosyal medya veya e-posta bildirimlerinin dikkatinizi dağıtmasını önlemek için bunları başlamadan önce sessize alabilirsiniz. Son olarak, eğer teknik bir aksaklık yaşarsanız paniğe kapılmayın. Bu durumda sakinliğinizi koruyarak problemi çözmeye odaklanmalısınız.


Özgün İçerik: Pınar Arabacı

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.