Öğrenci Kariyeri Banner

Sizi Mışıl Mışıl Uyutacak 5 Yiyecek

Sizi Mışıl Mışıl Uyutacak 5 Yiyecek
1)Mozzarella Peyniri

0

Triptofan, hem melatonin hem de serotonin sentezinde rolü bulunan aminoasit. Serotonin ise bilindiği gibi kendimizi iyi ve mutlu dolayısıyla rahat uyumamızı sağlayan hormondur. Triptofanın daha çok hindi etinde bulunduğu söylenilse de mozzarella peynirinde iki kat daha fazladır.

2)Somon Balığı

1

Şaşırdınız mı? Bir araştırmaya göre günlük 600 mg omega-3 yağı takviye eden kişilerin bir saat daha fazla uyuyup, gece uyanma oranının düştüğü belirlendi.

3)Badem

2

Bir avuç dolusu badem günlük magnezyum ihtiyacımızın %20'sini giderirken, kaslarımızı gevşetiyor, daha sakin hissetmemizi sağlıyor ve başımızı yastığa koyar koymaz uyumamıza yardımcı oluyor.

4)Yulaf Ezmesi

3

Kirazın uyumamızı sağlayan melatonin hormonu için iyi bir kaynak olduğunu duymuş muydun? Evet, yulaf ezmesi de aynı şekilde. Hatta zaten uykunuzun olduğunu hissediyorsanız önünüzdeki yulaf ezmesini bitirmeden bile sızabilirsiniz.

5)Muz

4

Nişastalı meyveler magnezyum ve potasyum açısından zengin oolduğu gibi kas gevşetici özelliğe de sahiptir. Ayrıca muz da tıpkı mozzarella ve badem gibi bol bol triptofan aminoasiti içerir.

Bu yüzden dünyanın birçok yerinde insanlar yatmadan önce bir muzu mideleriyle buluştururlar.

Bu gece deneyelim.

Kaynak

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.