Öğrenci Kariyeri Banner

Sizi Ayakta Tutacak 3 Kitap

Sizi Ayakta Tutacak 3 Kitap
1-Aziz Sancar ve Nobel'in Öyküsü

67da9016c4

"Bilim gazeteciliği" denilince ülkemizde akla ilk gelen isim olan Orhan Bursalı, 2015 Nobel Kimya Ödülü'ne değer görülen Aziz SANCAR'ın yaşamını ve çalışmalarını anlatıyor.

Mardin'in Savur ilçesinden Stockholm'deki Nobel törenine uzanan müthiş bir başarı öyküsü yer alıyor elinizdeki kitapta. Laboratuvarlarda geçen bir ömrün ve bilim dünyasını sarsan keşiflerin yanı sıra Aziz Sancar'ın özel dünyasına çok yakından bakıyor, bu büyük bilim insanının tutkularına tanıklık ediyorsunuz.

orhan-bursali-aziz-sancar-ve-nobelin-oykusu

2-Dünyayı Değiştiren 100 Fikir

Bu kitapla Brain Cox, Richard Dawkins, Patrick Moore ve Marcus du Sautoy gibi günümüzün en zeki ve başarılı biliminsanları, mühendisleri ve girişimcilerinin seçtiği, hayatımızı kökten değiştiren yaratıcı teorileri ve buluşları keşfedeceğiniz keyifli bir yolculuğa çıkacaksınız.

Dünyamızı değiştiren ve yaşadığımız hayatı daha anlaşılır hale getiren 100 büyük keşif, icat ve kuramı okurken, sizler de insanlık tarihini, Dünya'mızı ve Evren'i yeniden keşfedeceksiniz.

1671-576122b2c994e

3- Varolmanın Dayanılmaz Ağırlığı

Bu eseri okudukça yazarının ne kadar ileri görüşlü bir insan olduğunu anlıyorsunuz. Çünkü hikayede anlatılanlarla günümüz toplumu karşılaştırıldığı zaman bire bir uyum sağlamaktadır. Mesela eserin içeriğinde geçen insanların nefretlerini elektriğe dönüştürme imkanı olsaydı bütün dünyayı aydınlatmaya fazlasıyla yeterdi cümlesi ile günümüzdeki insanların, birbirlerine karşı olan kin ve nefretleri karşılaştırıldığı zaman ne kadar uyum içerisinde olduğu rahatlıkla görülür. Bu eser, yazarın daha önceden yayınlanmış olan eserlerinin içeriğinde yer alan hikayelerden en iyilerinin derlenmesiyle oluşturulmuştur. Bu eserin içeriğinden ciddi manada yaşam dersleri çıkarılabileceğiniz gibi yaşamsal tecrübelerde edineceksiniz.

0000000676914-1

Varolmanın Dayanılmaz Ağırlığı, Nikola Tesla'nın eserlerinden özenle derlenmiş bir seçkidir. "Nefretiniz elektriğe dönüştürülebilseydi bütün dünyayı aydınlatmaya yeterdi." "Bütün canlılar evrenin çarkında iç içe geçmiş dişlilerdir."

Kaynak: 1

Kaynak: 2

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.