Öğrenci Kariyeri Banner

Sinema Bileti Öğrenciye 1 TL!

Sinema Bileti Öğrenciye 1 TL!
İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın düzenlediği 36. İstanbul Film Festivali’nin biletleri 25 Mart Cumartesi günü satışa çıkıyor. İzleyiciler, 5-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin sinema biletlerini Biletix satış kanalları ile Atlas ve Rexx sinemalarında açılacak gişelerden satın alabilecekler. Festivalde öğrenciler için hafta içi gündüz 11.00, 13.30 ve 16.00 seanslarında toplam 20.000 koltuk 1 TL üzerinden satışa sunulacak.

36. kez sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanan festivalde: 21 bölümde 61 ülkeden 207 yönetmenin toplam 203 filminin gösteriminin yanı sıra konuk sinemacıların katılacağı söyleşiler ve sinema derslerinin de olacağı birçok özel etkinlik gerçekleştirilecek. Film Festivali’nin programı ve gösterim çizelgesine film.iksv.org adresinden ulaşılabiliyor.

Bilet satışlarını sabırsızlıkla beklerken merak ettiğim ve gitmeyi düşündüğüm bazı filmler hakkında bilgi vereceğim.

Manifesto (2015)

manifesto
Yönetmen: Julian Rosefeldt

Oyuncular: Cate Blanchett, Erika Bauer, Carl Dietrich, Ralf Tempel, Andrew Upton

Tür: Dram

 Dakika


Elizabeth
ve Elizabeth: Altın Çağ filmlerinde canlandırdığı İngiltere kraliçesi I. Elizabeth ve Peter Jackson'ın Yüzüklerin Efendisi üçlemesinde canlandırdığı elf kraliçesi Galadriel rolleriyle bilinen Cate Blanchett bu filmde; bir evsizden bir öğretmene, fabrika çalışanından tv sunucusuna canlandırdığı 13 farklı rol ile izleyicinin karşısında. Filmde karakterler monologlarıyla kendi manifestosunu inşa ediyor.





Kabuktaki Hayalet (1995)




ghostintheshell


Yönetmen: Mamoru Oshii

Oyuncular: Scarlett Johansson, Pilou Asbæk, Michael Pitt

Anime Türü: Bilim Kurgu



Süre: 83 Dakika


Anime filmi olan bu yapıt pek çok bilim kurgu türünü etkilmiştir. 2029 yılında dünya günlük yaşamın her alanına yayılmış ağ ile birbirine bağlanmıştır. İnsanlar, robotlar ve yapay zekaya sahip programlar bu ağın birer parçasıdır. Hayaletler, insanları diğer yaşam formlarından ayıran tek ayırt edici özelliktir. Siber suçlular başkalarının zihinlerine girerek onları yönlendirmekte ve manipüle edebilmektedir. Usta hackerlardan olan Puppet Master'ı yakalama görevi Baş Komiser Motoko Kusunagi ve ona bağlı 9. Birlik'e düşer. Türkiye’de sinemada hiç gösterilmeyen orijinal Ghost in the Shell, yeniden çevrimi ile vizyonda olacak.




1984-film


Yönetmen: Michael Radford


Oyuncular: John Hurt, Richard Burton, Suzanna Hamilton

Tür: Bilim kurgu
Film Süresi: 113 Dakika

George Orwell'ın klasik romanından beyaz perdeye uyarlanan filmin yönetmen koltuğunda Michael Radford bulunuyor. III. Dünya Savaşı sonrası düzeni değişen dünyada Londra, dünyanın en büyük devleti olan Okyanusya isimli polis devletinin başkentidir. Faşist hükümetin Gerçek Bakanlığı için çalışan bürokratlardan biri olan Winston Smith: Orta yaşlı, hayatı ve partiyi sorgulayan, büyük biradere karşı çıkmak isteyen bir dış parti üyesidir. Sıkı bir partili olan Smith,  Okyanusya'ya ait her şeyin yalan üzerine kurulu olduğunu öğrendiğinde hayatını sürdürdüğü bu sahte dünyayı sorgulamaya başlar. Kitabı ile farklılıklar bulunduran bu yapıt izleyicileri tarafından eleştirilere maruz kalmıştır.



Fragman




Bu filmler ve festivaldeki diğer filmlerle ilgili yorumlarınızı bekliyorum. Biletleri tükenmeden almayı unutmayın!



İyi seyirler... :)



Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.