Öğrenci Kariyeri Banner

Sınavsız İkinci Üniversite Kayıt Tarihi Uzatıldı!

Sınavsız İkinci Üniversite Kayıt Tarihi Uzatıldı!

Anadolu Üniversitesi resmi sitesinde yayınlanan duyuruya göre, ikinci üniversite kayıt tarihi 21 Ekim'e kadar uzatıldı.

Halihazırda üniversite okuyan ya da mezun olan öğrencilere hayallerindeki bölümü sınavsız olarak okuma fırsatı veren ikinci üniversite başvuruları 22 Ağustos tarihinde başlamıştı. Normal şartlarda 17 Ekim'de sona ermesi beklenen kayıt tarihinin 21 Ekim'e kadar uzatılmasına karar verildi.

İkinci üniversiteden aldığınız diploma normallerinden farksız olup tüm öğrencilik haklarından yararlanma imkanı verir. Tercih ettiğiniz bölümün derslerine online olarak katılım sağlayabilirsiniz ve devam zorunluluğu yoktur. Ancak vize ve final sınavları belirlenen tarihlerde yüz yüze olarak gerçekleşmektedir.

Nasıl Kayıt Olunur?

Açıköğretim Fakültesine internet üzerinden kolaylıkla kayıt yaptırabilirsiniz. Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan duyuru şu şekilde:

"Bu duyuru Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin 2022-2023 Öğretim Yılı Güz Dönemi kayıt yenileme işlemlerini kapsamaktadır. Kayıt yenileme işlemi, Ders Seçimi (Ekle-Sil) ve Kayıt Yenileme Bedelinin Ödenmesiyle gerçekleşecektir. Kayıt yenileme işlemleri;

  • 03 Ekim 2022 Pazartesi günü saat 10.00’da başlayıp,
  • 21 Ekim 2022 Cuma günü saat 22.00’da sona erecektir.

Ders seçimi yapılmadan bankada ödeme bilgileri oluşmayacak ve öğrenciler kayıtlarını yeniletemeyecektir".

Kayıt yaptırmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Sınavsız İkinci Üniversite Sistemiyle İlgili Merak Edilenler (Soru-Cevap)


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.