Öğrenci Kariyeri Banner

Sınav Zamanı Uykumuzu Kaçıracak Ufak Tefek Taktikler

Sınav Zamanı Uykumuzu Kaçıracak Ufak Tefek Taktikler
Her şey iyi güzel devam ederken, arkadaş ortamlarında sohbet muhabbet, gırgır şamata derken bir sınav dönemi daha geldi çattı. Ve biz asla zamanın nasıl akıp gittiğini anlayamadık. Her zamanki gibi! Belki de birçoğumuz çalışmak için sınavdan önceki son geceyi seçtik. Lakin bize engel olan o şey! Ah o illet, bizi bizden alan o uykumuz, sıcacık yatağımız.. İyi güzel hoş ama bir tarafta da sorumluluklarımız.. Çalışmak zorundayız ama aynı zamanda da uykumuzu kaçırmalıyız. Nasıl mı? İşte birkaç ufak tefek öneri..

 Kahve

73029e9b27c0c934a7d7ff30f41aecf2

Türk kahvesi, filtre kahve, espresso gibi kafein oranı yüksek olan kahveler tercih edilebilinir. Kahvelerin içerisinde bulunan kafeinin uyarıcı, canlandırıcı etkisinden dolayı uykunuz kaçabilir. Gün içerisinde fazla kahve tükettiyseniz alternatif bir yol olarak bir kutuya doldurup, uykunuz geldikçe bu kutuyu açıp koklayarak uykunuzun gelmesini erteleyebilirsiniz.

Kendinizi Rahatsız Tutun

mm (790 x 445)

Kötü, sert ve rahatsız bir sandalyede oturmak, uyanık kalmanızı sağlar. Otururken dik durmak ve mümkün olduğunca kalkıp turlamak da beden sağlığı için önemlidir.

 Sohbet ederek veya tartışarak uyanık kalın

friends (790 x 445)

Eğer kalabalık bir ortamda çalışıyorsanız veya uykunuzu açmaya çalışırken çevrenizde birileri varsa onlarla bir konu açıp sohbet etmenizin hatta ufaktan tartışma yaratacak politika gibi konulara girmenizin de uykunuzu açacağı bir gerçek. Eğer iş yerinde uykunuzu açmak istiyorsanız arada bir sohbet eden birkaç kişiye 5-10 dakikalığına katılarak bu önerimizi siz de test edebilirsiniz. Eğer yalnızsanız telefon ederek sohbet edecek birilerini bulabilirsiniz.

Yeşil Elma

228050212-green-apple-wallpapers (790 x 445)

 

Yeşil Elma’nın içerdiği şekerin bir kısmı sukroz, bir kısmı glikoz, bir kısmı ise fruktozdur. Sukroz ve glikoz hızlıca kana karışırlar, fruktozun ise sindirimi ise uzun sürer. Böylece elma uzun süre sabit olarak enerji vermeye devam eder. Aynı zamanda elmadaki lif enerji tedariğinin daha uzun süre devam etmesini sağlar ve tok tutar. Elma kahve kadar etkili bir uyanma aracı olmasa da uzun süre sizi canlı tutar.

Çok Yememek

Yiyecek tüketimini minimuma indirgemek, tamamen mideyi doldurmak yerine parça parça doldurmak uyanık kalmak için daha iyidir.

Nane

d1a8aebbbeab6fe998cb07cebe422956

Bir araştırmaya göre uyanıklığı %30 oranında artırmaktadır. Çalıştığımız yere koyacağımız bir kutu naneyi uykumuz geldikçe koklayarak yine bu süreyi ertelemek mümkün olacaktır.

Müzik

68755adbba26ea16615348cc5640035c

Eğer müzik ile çalışabilen bir insansanız, enerjik müzikler dinlemek hem ruhunuza hem de bedeninize bir hareketlilik getirecektir. Müziklerdeki hız çalışma hızını da arttıracaktır.

Özel İçerik: Nihan İnal

 

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.