Öğrenci Kariyeri Banner

Sınav Haftasında 'Sabahlama' Yöntemleri

Sınav  Haftasında 'Sabahlama' Yöntemleri
Vizeler kapıya geldi malum. Kimimiz dönem başından beri okula gittik düzenli çalıştık, kimimiz gitmedik çalışmadık, kimimiz gidip çalışmadık, son geceye bıraktık. E malum üstün öğrencilik tecrübelerime dayanarak son geceye bırakanların büyük bir çoğunluk olduğunu düşünüp bu yazıyı yazıyorum. Her sınav haftası son gece sabahlayan bir öğrenci olarak bu yöntemlerimi sizinle paylaşmak istiyorum.

 

  • Kafein Patlaması


kafein patlaması

Ee her öğrencinin en yakın arkadaşıdır çay, kahve. Tabii ki de size sınav haftanızda kahve için demeyeceğim. Bu her öğrencinin hatta sabahlamak isteye her insanın bildiği en kolay yöntem. Asıl tavsiye kolanızın içine kahve döküp içmek bir nevi kafein patlaması yapıyorsunuz. Uykunuz bastırdıkça yapın on dakika içinde cin gibi olursunuz. Tabii ki bunu bir gecede iki kereden fazla yapmayın

[ad name="Google Adsense"]

  • Duş Almak


duş almak

Tam  gaz ders çalıştınız gece 2’ye 3’e kadar dayandınız daha çalışmanız gereken bir iki saatlik kısım daha var fakat uykunuz fena bastırdı. Tam o an girin ılık suyla kısa bir duş alın. Su ve gelen üşüme hissiyle hem 20 dakikalık bir mola vermiş oluyorsunuz hem de inanın bana o duş sizi sabaha kadar ayık tutuyor.

  • İnce Giyinmek


Özellikle bahar dönemindeki sınav haftalarında bu yöntem oldukça etkili. Sıcak insanı mayıştırır uykusunu getirir. Kalın kalın giyip yanınıza sıcak çayınızı alıp ‘tumblr girl’ edasında ders çalışılmaz.  Sıcacık oturur 1-2 saat çalışır sonra uyursunuz. Ama ince giyerseniz üşüme hissiyle ayık hisseder daha fazla süre uyanık kalabilirsiniz

  • Rahatsız Bir Yerde Ders Çalışmak


Bakın okulda, kütüphanelerde sandalyeler hep dik rahatsız. İnsan yatarak ders çalışamaz arkadaş ben bunu bilir bunu söylerim. Oturup rahat koltuğunuzda veya uzanıp yatağınızda ders çalışamazsınız. Oturacaksınız rahatsız bir sandalyeye çalışacaksınız dersinizi aslanlar gibiJ emin olun uykunuzun gelme süresini en az bir saat ileri çeker rahatsız sandalye.

  • Müzik Dinlemek


müzik

Tabii ki bu tavsiyem ezber gerektirmeyen sayısal dersler için mimarlık okuyorsanız çizim yaparken veya sayısal formüllerin yoğunlukta olduğu dersleri çalışıyorsanız (istatistik gibi) müzik dinlemek uykunuzu getirmeyecektir. Elbette hızlı ritimli şarkılar tercihiniz olsun.

  • Geceyi Kategorize Etmek


Çalışacağınız dersin konularını bölün. Önemli konuların hepsini önceden bitirmeyin. Hepsini geceye dağıtın. Ve, programınıza harfi harfine uyun böylelikle daha önemli olan şu konuya başlamadım bunu bitirmem gerek diyerek mecburen beyninizi şartlayacak ve sabaha kadar o programa sadık kalarak hem uyanık kalacak hem de konularınızı bitirmiş olacaksınız.

  • Tek Olmayın


arkadaşlar

Tek başımıza kaldığımızda kendimizi uykuya ikna etmek daha kolay olur ama toplu ders çalıştığımızda (ortamdaki herkes sabahlayacak) motivasyonumuz artar. Birimiz uyumak istersek birisi vazgeçirir hep beraber sabahlayabiliriz. Bundan dolayı size tavsiyem eğer sabahlayacaksanız bunu arkadaşlarınızla beraber yapmanız yönünde olacaktır.

  • Akşam Yemeği


Sabahlayacağınız gece, akşam yemeğinde mutlaka baharatlı bir şeyler yiyip gazlı içecekler tüketin. Yoğurttan kesinkez uzak durun, baharat ve gazlı içecek uykunuzu kaçıracaktır.

  • Sakız Çiğneyin


sakız

Farkındayım sürekli bir şeyler yiyin için diyorum. Anlayacağınız üzere ana fikir ağzınızın boş kalmaması : ) Sakız çiğneyin bu da nispeten uyku getirmeyen yöntemlerden birisi

  • Işık


Çalıştığınız ortam mutlaka ama mutlaka aydınlık olsun. Loş ışık uyku getirir.

[ad name="HTML"]

[ad name="HTML-3"]

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.