Öğrenci Kariyeri Banner

Sevgililer Gününde Bölümlere Göre Üniversite Öğrencilerinin Hediyeleri

Sevgililer Gününde Bölümlere Göre Üniversite Öğrencilerinin Hediyeleri
valentines-day-gift-680x430

Tam yılbaşını atlattık demişken sevgililer günü kapıya dayandı. “Sevgililer Günü saçma ya” diye dolanan insanlardan da olsanız karşı taraf beklenti içine bir kere girdiyse, bu günden küçük de olsa bir hediye almadan kaçmanızın hiçbir yolu yoktur. Tabii ki bu zorlu zamanlarınızda da sizi kaderinizle tek başınıza bırakmaya gönlümüz razı olmadı ve size en güzel hediyeyi nasıl seçeceğinize dair bilgiler vermek üzere bu kılavuzu hazırladık. Evet, sizin sevgiliniz! Tabii ki en iyi siz tanıyacaksınız ama doğum günü, yılbaşı, birinci ay, birinci yıl derken bütün hediyeler alındı, Sevgililer Günü’ne alacak hediye kalmadı. Tam da bu sırada sevgilinizin okuduğu bölüm size yardım edebilir.

[ad name="Google Adsense"]

FELSEFE

İlişkiye başlamak için kültürünüzle, konuşmanızla, birbirinizde bulduğunuz ortak noktalar üzerine yaptığınız tartışmalarla karşınızdakini etkilediniz ve şu an sevgilisiniz. İlişkinizi ilk günlerinize götürüp hem özlem duyulan zamanlara geri dönüş yaşayarak güzelleştirmeniz hem de hala “paylaşacak ne çok şeyimiz varmış” düşüncesini karşı tarafa kanıtlamak adına üzerinde konuşacağınız bir kitabı size öneriyoruz. İkinize de aynı kitabı alıp aynı zaman diliminde okuyup bitirme şartını da başından eklerseniz, fikir alışverişi yapmanız bir hayli kolaylaşır…

 

MİMARLIK

Hayatları olmuş maket, çizim… Zaten çok yoğunlar, hatta size zaman ayıramıyorlar. O zaman her an aklına geleceğiniz bir şey almanız gerekiyor. Giriş cümlemizde de dediğimiz gibi, hayatları çizimden ibaret olduğu için alacağınız en güzel hediye özel çizim kalemleri olacaktır. Bu hediyenizle birlikte hem her an yanında olduğunuzu hissettirecek hem de ona destek olup sürekli sizi hatırlamasını sağlayacaksınız.

 

HUKUK

Okunması, ezberlenmesi gereken koca kitaplar, maddeler, anayasalar, notlar derken sabahlamak artık hukuk bölümü okuyan öğrenciler için bir rutin halini almıştır. Siz her ne kadar o sabahlarken ona telefonda, mesajlarınızla destek olmaya çalışsanız da sabaha yaklaşan saatlerde uyuyakalmanız kaçınılmazdır. Bu süreçte ona uyuyakalsanız bile yanında olduğunuzu kanıtlamak amacıyla onun en yakın dostu olan kafeinden yardım alabilirsiniz. Sonuçta sabahlamak dediğin kahvesiz olmaz… O yüzden Hukuk okuyan bir sevgiliye alınabilecek en iyi hediye bir kupa ya da sürekli yanında gezdirebileceği bir termos.

 

İLETİŞİM

Okul hayatı boyunca izlemediği film, dizi kalmadığı gibi neredeyse hepsini zaten birlikte izlemişsinizdir. Ve mutlaka o kadar film içinden sizin en favoriniz olan, “kesinlikle bizim filmimiz” dediğiniz bir film olmuştur. Sonuçta sevgililer günü ve sadece size özel. O zaman en çok yaptığınız aktivitenize bir hareketlilik katarak size özel sinema odalarının olduğu cafeleri zevkinize göre süsletebilir ya da evinizde küçük sürprizler hazırlayarak “bizim filmimiz” dediğiniz filmi bir kez daha, bu sefer çok daha romantik bir şekilde izleyebilirsiniz. Evi ya da sinema odasını süslerken beraber çekildiğiniz fotoğrafları, ellerinizle yaptığınız cupcake’leri ya da küçük notları kullanabilirsiniz…

 

PSİKOLOJİ

Sürekli insanları gözlemleyen, ilişkiniz hakkında yeni öğrendiği bilgileri test eden biriyle beraberseniz eğer; her an Freud, Nietzsche, Kant, Platon gibi bilim adamlarını, filozofları takip eden, okuyan, onların izinden giden bir sevgiliniz var demektir. O zaman sizin için en doğru hediye bu filozofların kitaplarının ilk basımını almak olacaktır. Birçok yer gezmeniz, uzun bir süre aramanız gerekebilir fakat bunu yapmaktan sizi alıkoyamayacak en önemli etken sevgilinizin yüzündeki gülümseme olacaktır ve inanın bu kadar uğraşmanıza değecek!

 

ARKEOLOJİ

Arkeoloji bölümünde okuyan bir sevgiliniz varsa eğer, gelecekteki işinde olacağı gibi okurken de sürekli gezmesi, tarihi yerleri incelemesi gerekir. Farklı bölümlerde okuyorsanız çoğu zaman tek başına yapacağı bu incelemeleri bir gün boyunca beraber yapmanız onu çok mutlu edecektir. Önceden araştırıp bulduğun, incelenecek tarihi bir yeri ayarlayarak onu sürpriz yapıp götürürsen hem seninle geçirdiği vakit verimli olacaktır hem de sana bildiklerini öğretirken içi gurur ve mutlulukla dolacaktır. Onun için yaptığın bu fedakarlık ise sana ilişkin boyunca her zaman artı puan olarak geri dönecektir.

 

Kaynak: Hürriyet Kampüs

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.