Öğrenci Kariyeri Banner

Sevgili Geçmişteki Ben, Üniversite Yıllarında Aldığın 'Bu' Karar İçin Teşekkür Ederim

Sevgili Geçmişteki Ben, Üniversite Yıllarında Aldığın 'Bu' Karar İçin Teşekkür Ederim
Şu an bulunduğumuz noktadan gelecekteki on yıla baktığımızda kendimizi net olarak bir yerde görebiliyor muyuz? Cevap çok genel olarak hayır oluyor çünkü hayatımızın en kritik kararlar alınan ve geleceğimizi hayal edemeyeceğimiz seviyede şekillendiren yıllardayız.

hayal1

Geçmişe baktığımızda aldığımız kararlar sonucu şu an bulunduğumuz noktadayız. Peki 10 sene sonraki biz, şu günlerimize teşekkür edecek olsa, nelere teşekkür ederdi?

hayal

Yurtdışına açılan bu yazımızda; Dünya'nın en yaşanabilir şehirler listesinde ilk 100'e giren, dünya devi firmaların Avrupa Merkezi haline gelen Avrupa'nın en mutlu ülkesi İrlanda Cumhuriyeti'nden ve başkenti Dublin'den bahsedeceğiz.

irlanda

Geleceğe en büyük yatırım şüphesiz eğitim hayatımızın bir dönemini yurtdışına ayırmaktan geçiyor. Peki bu cümleden sonra aklınıza hangi eğitim programları geliyor?

Aklınızdaki yurtdışı planı; dil eğitimi, lisans, yüksek lisans veya doktora mı? Eğitim dili İngilizce olan bir yer olsun, sokakta da İngilizce pratiği yapabileyim ancak Londra kadar da tuzlu olmasın mı diyorsunuz?

sterlin

İrlanda bir kültür, teknoloji başkenti, eğlence ve sanat merkezi olarak sizlere kapılarını sonuna kadar açıyor. Doktora ve yüksek lisans programlarından sonra 24 aya kadar da çalışma izni hediyesiyle birlikte hem de! Birçok dünya devi firmanın da bu ülkede olduğunu göz önünde bulundurursak, CV'miz çok güçlü bir şekilde döneceğimiz kesin :)
cv

Eğitim dilinin İngilizce olduğu İrlanda'da İrlandaca da konuşulmaktadır. Ancak nüfusun %99'u İngilizce bildiği için günlük yaşamda iletişim sıkıntımızın olmadığı bir yer.

İngilizce'nin önemine artık günümüzde değinmeye bile gerek yok. Dünya'nın en çok bilinen yabancı dili olması, şirketlerde önceliğin İngilizce'ye verilmesi ve Avrupa ve Amerika'yla ilişkilerde bir numara olması sebebiyle sular seller gibi konuşmamız gereken bir dil İngilizce. İyi bir kariyer için en sağlam basamaklardan bir tanesi. Bu dili öğrenmek için gidilebilecek en uygun ülkelerden biri ise tabii ki İrlanda oluyor.

Okullar ise aslında hepimizin zamanında duvar kağıdı olmuş yerler. Mesela dünya sıralamasında ilk 100'de olan Trinity College ve 1592 yılında kurulmuş büyüleyici kütüphanesi. Evet, burası gerçek :) Ve bünyesinde 6.000.000'dan fazla kitap barındırıyor. O tarihi atmosferin güzel kokusu burnumuza geldi bile!

dublin

İrlanda insanının sıcakkanlı ve yardımsever olması ülkeye adaptasyonu gayet kolaylaştırırken, eğitim süreciniz boyunca da yepyeni bir kültürle tanışmış olacaksınız. Bu sırada da İngilizce'niz ciddi miktarda gelişme gösterecektir.

irdub

İrlanda'nın bu büyük artılarına bakacak olursak, kariyerimiz için fazlasıyla büyük artılar içeriyor. Eğitimimizi tamamladıktan sonra Google, Twitter, LinkedIn, Facebook, Zynga, eBay gibi şirketlerde çalışabilecek olmak çok heyecan verici değil mi?

linkedin

Başlığımıza gönderme olsun; biz geleceğe mektubumuzu yazalım:

"Sevgili 10 yıl sonraki ben,
Geriye döndüğünde bu günkü haline teşekkür edeceğin bir karar alıyorum. Kendinle gurur duy.
Sevgiler,
-2018 yılındaki sen."

Bu yolda desteğe mi ihtiyaç duyuyorsun? Sana her türlü yolda yardımcı olacak ve sorularını hiç sıkılmadan cevaplayacak Atlas yetkilileriyle görüşmeye ne dersin? Hemen buraya tıkla ve ücretsiz danışmanlığı kap!

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.