Öğrenci Kariyeri Banner

Severek İzleyeceğiniz 6 Duygusal Film

Severek İzleyeceğiniz 6 Duygusal Film

Okullar açılmadan izlerken vaktinizin keyifli geçeceği 6 duygusal filmi sizler için bu yazıda topladık. Siz de ne yapacağınızı bilemiyorsanız hemen açıp birini izlemeye başlayabilirsiniz! 

(Bir miktar spoiler içermektedir)

1. Esaretin Bedeli 

IMDb Puanı: 9,3
Yapım Yılı: 1994

Frank Darabont’un yönetmen koltuğunda oturduğu bu başyapıt niteliğindeki film izleyicisi tarafından büyük beğeni topluyor. Tüm zamanların en iyi filmleri arasında gösterilen film bir Stephen King romanından uyarlanıyor. Oyuncuları arasında Tim Robbins ve Morgan Freeman’ın da yer aldığı güçlü kadrosu ve etkileyici performanslarıyla da kusursuz bir yapım haline geliyor. Film, Andy ve Red isimli iki mahkûmun parmaklıklar ardında kurduğu dillere destan, yüreklere dokunan dostluğunu konu alıyor.

2. Hayat Güzeldir

IMDb Puanı: 8,6
Yapım Yılı: 1997

Filmin başlarında insanı  gülümsetip, içini ısıtan fakat ikinci yarısında ise tarifsiz bir hüzne boğan bir Roberto Benigni filmiyle devam edelim. Bu İtalyan yapımı film, 1930’lu yıllarda oldukça yaygın olan Yahudi toplama kamplarında yaşanan ortamı gözler önüne seriyor. Verdiği mesajlar ve anlattıklarıyla, yayınlandığı ilk andan beri önemli bir kült haline geliyor.

3. Piyanist

IMDb Puanı: 8,5
Yapım Yılı: 2002

Adrien Brody’nin kusursuz Wladyslaw Szpilman rolüyle En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ını kazandığı Piyanist (The Pianist), 2002 yılında vizyona giren en iyi duygusal filmlerden bir tanesi. İkinci Dünya Savaşında Yahudilerin yaşadığı zorlukları konu alan film izleyicisinde derin hüzünler bırakıyor. Güçlü oyuncu kadrosuyla izleyicisini etkisi altına alıyor.

4. Büyük Balık

IMDb Puanı: 8,0
Yapım Yılı: 2003

Tim Burton’ın en renkli başyapıtı olan Büyük Balık (Big Fish), masal tadında etkileyici bir dram filmi. Film, Daniel Wallace’ın romanından uyarlanmış. İzleyenlerin boğazınızda koca bir düğüm oluşturacak bu filmin konusunu çok severek izleyeceksiniz. Büyük Balık filmi; usta oyuncu Albert Finney’nin muhteşem performansının yanı sıra Ewan McGregor ve Helena Bonham Carter’ın da başarılı oyunculuklarıyla büyük beğeni topluyor.

5. Not Defteri

IMDb Puanı: 7,8
Yapım Yılı: 2004

İzlerken kalbinize dokunacak en dokunaklı ve en duygusal aşk filmlerinden biri olan Not Defteri (The Notebook) ile devam ediyoruz. Bir aşktan geriye kalan sararmış bir defter ve hikâyenin sayfalarda büyüyen masalsı yanını izlemekten çok hissediyoruz bu filmde. Yolları ayrılan iki aşık ve onların yürek burkan hikayesi. Severek izleyeceksiniz!

6. Çizgili Pijamalı Çocuk

IMDb Puanı: 7,8
Yapım Yılı: 2008

2008 yılında vizyona giren Çizgili Pijamalı Çocuk (The Boy in the Striped Pyjamas) filmi özellikle finaliyle izleyicileri hüzne boğuyor. II. Dünya Savaşı’ndaki toplama kamplarında yaşayan bir çocukla, tellerin arkasında başka bir hayatı olan diğer çocuğun dostluğunu konu alıyor. Kitaptan uyarlanan film, okuyucunsan olduğu kadar izleyicisinden de tam not almayı başarıyor. 

 

İyi Seyirler!

Özgün İçerik

 

 

 

 


Zeynep  Eren

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Zeynep Eren..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.