Öğrenci Kariyeri Banner

Sesli Kitap Okumanın 5 Büyük Faydası

Sesli Kitap Okumanın 5 Büyük Faydası

 

Kitap okumanın faydaları, okumayı ilk öğrendiğimiz yıllarından beri bizlere en çok söylenen şeylerden. Haksız da değiller aslında, kitap okumanın faydası saymakla bitmez. Peki ya kitabı sesli bir şekilde okursak, nasıl faydalar elde ederiz? Gelin bu yazımızda sesli kitap okumanın 5 büyük faydasından bahsedelim.

1. Akıcı Konuşmanızı Sağlar

Sesli kitap okumak, akıcı konuşma konusunda size büyük faydalar sağlayacaktır. Okuduğunuzu duyduğunuz için zamanla diksiyonunuzda da ilerleme kaydedeceksiniz. Eğer konuşma bozukluğunuz varsa sesli kitap okuyarak bunu yenebilirsiniz. Bu sayede hem kitap okuyup hem de kendinizi geliştirirsiniz.

 

2. Odaklanmanızı Kolaylaştırır

Sesli kitap okurken, dikkati dağıtan şeyleri bir kenara bırakıp eldeki göreve odaklanmak daha kolay olacaktır.

Zihnimizi kaslara benzetecek olursak, tıpkı kaslar gibi zihnimiz de onu çalıştırdığımız zaman daha da güçlenecektir. Sesli kitap okunduğunda, zihin ve ses arasındaki bağlantı tam ve verimli bir şekilde kullanılmış olur. Bu sayede odaklanma kalitesi de artar. 

 

 

3. Kelime Dağarcığınızı Geliştirir

Yabancı dilde ya da ana dilinizde nasıl telafuz edileceğini bilmediğiniz bir kelime ile karşılaştığınız oldu mu? Sesli kitap okumak bir bakıma da, bilmediğiniz kelimeleri öğrenme, alışma ve telafuz etme sürecidir. Bu süreç içerisinde yeni kelimeler öğrenip günlük hayatınıza katmak dilinizin zenginleşmesini de sağlayacaktır. 

 

 

4. Kavrama Hızınızı Olumlu Etkiler

Sesli kitap okumanın en büyük olumlu etkisi kavrama hızını yükseltiyor olmasıdır belki de. Kitap okurken, bir yazıyı gördüğümüzde kısa bir sürede anlamlandırırız. Gördükten sonra sesli bir şekilde okumak daha iyi kavramamızı ve anlamamızı sağlar. 

 

 

5. Hayal Gücünüzün Gelişmesini Sağlar

Sesli bir şekilde kitap okurken kendinizi yazarla veya kitabın karakterleriyle sohbet ediyor gibi hissedebilirsiniz. Bu da hikayenin içine daha kolay girmenizi, hayal gücünüzü kullanarak yeni tahminler yapmanızı ve bir kitaptan daha fazla zevk almanızı sağlayacaktır. 

 

Özgün İçerik: Bu içerik, Öğrenci Kariyer yazarlarından Serap AKIN tarafından oluşturulmuştur. 


Serap  Akın

DEÜ - Yönetim Bilişim Sistemleri

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.