Öğrenci Kariyeri Banner

Selçuklu Holding ve Kadem Vakfı Burs Başvuruları

Selçuklu Holding ve Kadem Vakfı Burs Başvuruları
Kadem Vakfı 2017 – 2018 Öğretim yılı burs başvuruları başlamıştır.Başvurular 15 Eylül cuma günü 17:00 de sona erecektir.

Burs Yönetmeliği gereği Yetim, öksüz veya parçalanmış aile üyesi olanlardan sadece İstanbul’da öğrenim görenlerin başvuruları değerlendirmeye alınmaktadır.

Kadem Vakfı’nın kuruluş amacı ve bu amaca dönük olarak çıkarılmış “Burs Yönetmeliği” gereğince sadece yetim, öksüz veya parçalanmış aile üyelerinden İstanbul’da öğrenim görenlere  burs verebilmektedir. Bu iki şartı taşımayanların burs başvuruları değerlendirmeye alınmadan sistem tarafından otomatik olarak elenmektedir. Bu iki şartı taşıyanlar arasından aşağıdaki kriterlere göre öncelik sırası oluşturulmakta ve o listede ilk sıralarda yer alanlara Vakfımız imkanları çerçevesinde burs verilmektedir.

  1. Devlet hariç başka kurumlardan burs almıyor olmak ve İhtiyaçlı olmak,

  2. Orta ve Lise Öğrenim hayatında sürekli başarılı olmak,

  3. Eğitim, sağlık, hukuk, siyaset, iletişim, vb gibi topluma doğrudan hizmete dönük alanlardan birinde meslek edinmeyi hedeflemiş olmak.

  4. Hazırlık veya 1 inci sınıf öğrencisi olmak.(Ara sınıflardan başvuru kabul edilmemektedir)









Selçuklu Holding Burs Başvurusu

Mustafa Öncel Eğitim Kültür Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı;  çalışkan, yetenekli, başarılı ancak maddi desteğe ihtiyacı olan üniversite  öğrencilerine karşılıksız burs vermektedir. Burs başvurusunda bulunacak öğrencilerin ahlaki, milli ve kültürel değerleri önemsemesi arzu edilir. Burs başvurusunda bulunmuş her bir öğrenciden de iş hayatına atıldığında bu türlü olanakları sağlaması ümit edilir.

Başvuru Hakkında Genel Bilgi :

  • Burslara başvuru Eylül – Ekim 2017 tarihleri arasıdır.

  • Lisans programlarının 2,3,4,5 ve 6. sınıflarına burs verilecektir. Üniversiteye yeni kayıt yaptırmış 1. sınıf öğrencileri burs imkanından yararlanamayacaktır.

  • Mustafa Öncel Eğitim Kültür Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı Burs Formu  web sitemizden doldurulup, printer çıktısı alınarak, ek istenilen belgelerle birlikte aps veya kargo yoluyla aşağıda yer alan adrese ulaştırılacaktır. (Formu belirlenen tarihlerde ulaştırmayan öğrenci başvurusu kabul edilmeyecektir. )


Burs Talebinde Bulunacak Öğrencilerde Aranan Genel Şartlar:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

  • Mal varlığı ve gelir durumuna göre maddi desteğe ihtiyacı olmak,

  • Lisans programlarının 2,3,4,5 ve 6. sınıflarında okumak, ( Üniversiteye yeni kayıt yaptırmış 1. sınıf öğrencileri burs imkanından yararlanamayacaktır.)

  • Başarılı olmak ( Ara sınıflar için: Başarısız dersi olmamak veya genel başarı ortalaması 4.00 üzerinden en az  3.00 (100 üzerinden not verilen üniversitelerde en az 80) olup bir üst sınıfa geçiş hakkı kazanmış olmak,

  • Üniversitelerin 4 yıllık Lisans Programı ve Yüksek Lisans öğrencisi olmak,

  • Herhangi bir kurum ya da kuruluştan burs almıyor olmak  (KYK bursu hariç),

  • Orta Doğu Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Galatasaray Üniversitesi öğrencisi olmak,

  • Üniversitelerin Tıp, Hukuk, Eczacılık, Mimarlık, İşletme, Diş Hekimliği, Grafik Tasarım, Mühendislik ( İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Elektrik- Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Metalurji- Malzeme Mühendisliği, Biyomühendislik ve ilgili alt dalları) bölümlerinde okuyor olmak.


Başvuru adresi:

Mustafa Öncel Kültür, Araştırma ve Yardımlaşma Vakfı
Akpınar Mah. Kanuni Cad. No: 6, 34885, Sancaktepe / İSTANBUL
Tel: 0216 419 67 62

  • Belirtilen burs kriterlerine uymayan öğrencilerin form doldurmasının geçerliliği yoktur.

  • Eklenecek belgelerin eksik olması, soruların boş bırakılması, net ve açık bir dille yanıt verilmemesi, imzalanmaması elenme nedenidir.

  • Bursiyerler ile yazışmalar ve duyurular genellikle e-posta adresinden yapılacağı için e-posta adresi  zorunludur. Başvuruda bulunan, başvuru sonrasında e-posta adresini sık sık takip etmeli, bildirilerden haberdar olmalıdır.

  • Her yıl burs başvuru döneminde evraklarını göndererek kaydını yenilemek bursiyerlerin sorumluluğundadır. Bursa dair her türlü bilgi öğrenciye e-posta yoluyla ulaştırılır. Bu nedenle verilen bilginin doğruluğu ve güncelliği büyük önem taşımaktadır.


 

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.