Öğrenci Kariyeri Banner

Satranç Robotu Rakibinin Parmağını Kırdı!

Satranç Robotu Rakibinin Parmağını Kırdı!

Moskova'da düzenlenen satranç turnuvası sırasında satranç robotu, çocuk rakibinin parmağını kırdı. Güvenlik kamerası, olay anını kaydetti.

Rusya'nın başkenti Moskova'da robot ile çocuk arasında oynanan satranç esnasında ürkürücü bir olay yaşandı. 13-21 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Moskova Satranç Açık Turnuvası esnasında robot, çocuk rakibinin parmağını kırdı.

 

Christopher isimli çocuk, dokuz yaş altı kategorisinde mücadele ediyordu. Çocuk, hamlesini yaparken robot aniden çocuğun parmağını tuttu. Rusya Satranç Federasyonu Başkan Yardımcısı Sergey Smagin tarafından aktarılan bilgilere göre çocuk, robot hamlesini tamamlamadan önce oynamaya çalışmıştı.

Olayda Çocuk Suçlu Bulundu!

Olayın gerçekleşmesi üzerine salonda bulunan görevliler olaya anında müdahale etmeye çalıştı ancak robot tüm çabalara rağmen çocuğun parmağını bir süre boyunca bırakmadı. Uzun uğraşlar sonrası robotun çocuğun parmağını bırakması sağlandı.

Sergey Smagin, belirli güvenlik kurallarının olduğunu ve çocuğun kuralları ihlal ettiğini söyledi. Çocuğun önce beklemesi gerektiğinin farkında olmadığını ifade eden Smagin, bunun son derece nadir bir vaka olduğunu ve hatta söz konusu olayın hatırladığı ilk vaka olduğunu belirtti.

Robotun yaklaşık olarak 16 yıldır satranç oynadığının altını çizen Lazarev, önceki birçok oyunda rakiplerinin kemiklerini kırmadan ya da herhangi bir şiddet uygulamadan mücadele ettiğini söyledi. 

Dokuz yaş altı kategorisinde Moskova'nın en iyi otuz satranç oyuncusundan biri olduğu söylenen Christopher'ın kırılan parmağı alçıya alındı. Çocuk, ertesi gün turnuvaya kaldığı yerden devam etti.

 

 

 

Kaynak

 

 


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.