Öğrenci Kariyeri Banner

Sanatçı ya da Sporcu Olduğunu Gösteren Yüzde 100 Bursu Alıyor

Sanatçı ya da Sporcu Olduğunu Gösteren Yüzde 100 Bursu Alıyor


Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavları’nda (LYS) dereceye girenlere 6 bin TL’ye kadar burs veren üniversiteler sporcu ve uluslararası diplomalara sahip öğrencileri de unutmuyor.










Atıcılıktan badmintona, tenis ve güreşten satranca kadar değişik spor dallarında başarılı öğrenciler üniversitelerden yüzde yüze varan oranlarda burs kazanıyor. Burs almak için sadece milli takımda olmak gerekmiyor.











Milli sporculara burs veren üniversiteler olduğu gibi, okul takımlarında yer alan, lisanslı öğrenciler de bu burslardan yararlanabiliyor. Burs oranları yüzde 20’den başlayıp, yüzde 100’e kadar çıkabiliyor. İşte sporculara burs veren üniversiteler:










Okan Üniversitesi: Milli sporculara yüzde 50 ve yüzde 100 oranında burs var. Bursu alanların üniversite takımında olması ve yarışmalara katılması isteniyor. Üniversite okurken şampiyonluk getirene ayda 1000 TL’ye kadar burs veriyor.









Zirve Üniversitesi: Karate, tekvando, judo, badminton, atıcılık, masa tenisi, kort tenisi, güreş, atletizm, satranç branşlardaki milli sporculara üniversite takımında da oynamak şartıyla yüzde 100 burs veriyor. Öğrenciyken şampiyonluk alana 600 TL’ye kadar burs var.










Selahaddin Eyyubi Üniversitesi: Karate, tekvando, judo, badminton, atıcılık, masa tenisi, kort tenisi, eskrim, güreş, atletizm, satrançta milli sporculara yüzde 100 öğrenim bursu veriyor. Şampiyonluk alana ayda 600 TL’ye kadar burs veriyor.












İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ): Milli sporcular başta olmak üzere üniversite takımında oynayanlara ayda 250 TL veriyor. Koç Üniversitesi: Milli takım ve genç takımda oynayanlara yapılacak değerlendirmeye göre burs veriyor.










İstanbul Kültür Üniversitesi: Spor bursu öğrenim ücretinde indirim olabileceği gibi, aylık ödeme, beslenme, kitap, yol gibi giderlerin bir kısmını karşılama şeklinde de verilebiliyor.










Doğuş Üniversitesi: Son 1 yıl içerisinde milli sporcu olan, faal sporculuk hayatını sürdüren, uluslararası alanda madalya almış olanların öğretim ücretinde yüzde 25 oranında indirim yapılıyor. Aynı indirim sanat dallarında uluslararası yarışmalarda derece yapmış olan öğrencilere de uygulanıyor.









Kadir Has Üniversitesi: Milli sporculara üniversite takımında olmaları şartıyla yüzde 100 öğrenim bursu veriyor.











Yeditepe Üniversitesi: Basketbol, voleybol, hentbol branşlarında üniversite takımına kabul edilen, ferdi sporlarda milli olan ve milli yarışlara üniversite adına katılan öğrencilerine yüzde 50 burs var.











Piri Reis Üniversitesi: Sporda başarısını kanıtlayan ve üniversite takımında oynayanlara yüzde 100’e kadar burs var.











Beykent Üniversitesi: Milli sporcu ve sanatta başarı gösterenlere yüzde 50 oranında burs veriyor.











İstanbul Aydın Üniversitesi: Burssuz programları kazanan öğrencilerden olup ulusal ve uluslararası yarışmalarda altın madalya alan ve milli sporcu olan öğrencilere sporda başarı bursu veriyor.









ULUSLARARASI DİPLOMASI OLANA İNDİRİM VAR ÜNİVERSİTELER

uluslararası diploma sahibi öğrencileri burs ve öğrenim ücretlerinde indirimler vererek de destekliyor. Uluslararası Bakalorya (IB), Abitur, Matura, Maturita ve Fransız Bakaloryası denkliği gibi uluslararası diploma veren öğretim kurumlarından mezun olan ve yüksek not ortalamasına sahip öğrenciler, vakıf üniversitelerinin öğrenim ücretlerinde yüzde yüze varan oranlardaki indirimlerden yararlanabiliyor.





İşte uluslararası diplomalara burs veren üniversiteler ve oranları:










 Okan Üniversitesi: IB Diploma Programı uygulayan liselerden mezun olanlardan diploma notu 33-39 olanlara yüzde 50; diploma notu 40 ve üstü olanlara yüzde 100 oranında indirim.










-Şehir Üniversitesi: IB diplomasına sahip olanlardan diploma notu 32 ve üstü olan öğrencilere yüzde 25 burs veriliyor. Abitur diplomasında notu 2’den, Matura diplomasında notu 1.5’ten iyi olan öğrenciler yüzde 25 burs alıyor.













MEF Üniversitesi: IB, Matura, Abitur, Maturita ve Fransız Bakaloryası denkliği diplomalarına sahip olup üniversiteyi ilk üç tercihinde yazanlar yüzde 25 burs alıyor. Bunun için IB’de 34 ve üstü; Abitur’da 2 ve altı; Matura’da 2 ve altı; Maturita’da 80 ve üzeri, Fransız Bakaloryası denkliğinde 14 veya daha iyi nota sahipler burstan yararlanabiliyor.











Çankaya Üniversitesi: IB diploma notu 40 ve üzerinde olanlar yüzde 50, notu 33 ve 39 arasındakiler yüzde 25 burs alıyor.











Özyeğin Üniversitesi: İlk 6 tercihinde üniversiteyi yazanlardan IB diploma notu 32 ve üzerinde, Abitur diploma notu 2.3 veya daha iyi olanlar, Matura diploma notu 2.3 veya daha iyi olanlar; Maturita diploma notu 80 ve üzerinde olanlar ile Fransız Bakaloryası diploma notu en az 14 olanların bursları yüzde 25 artırılıyor.









Kadir Has Üniversitesi: IB diploması notu 32-37 arasında olanlar yüzde 50, 38 ve üzerindekiler yüzde yüz burs alı- yor. Abitur diploma notu 2 ve üzerindekilerden öğrenim ücretinin yarısı; Matura’da üstün başarı gösterenlerden de ücretin tümü alınmıyor.











 Beykent Üniversitesi: IB diploma notu 40 ve üzerindekiler yüzde 100 burs alıyor. Notu 35-39 arasındakiler yüzde 75, notu 30-34 arasında olanlar yüzde 60, notu 24-29 arasındakiler yüzde 25 ve notu 23 ve aşağısındakiler öğrenim ücretinden yüzde 10 indirim alıyor.










Bahçeşehir Üniversitesi: IB diploma notu 24 ve üzeri, Abitur ve Matura diploma notu 2 ve üstü, Maturita diploma notu 80 ve üzeri, Fransız Bakaloryası diploma notu en az 10 olan öğrencilere yüzde 25 burs veriliyor.














Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.