Öğrenci Kariyeri Banner

Sadece 100 Eşya İle Yaşayabilir misiniz? Dünya'nın En Mutlu İnsanları Yaşıyor

Sadece 100 Eşya İle Yaşayabilir misiniz? Dünya'nın En Mutlu İnsanları Yaşıyor
Issız bir adaya düşseniz yanınıza alacağınız 3 şey ne olurdu ? Bu soruyu küçüklükten bu yana hep duymuşuzdur. Peki ya yaşamınızı 100 eşyayla sınırlandırsanız yanınıza alacağınız 100 şey ne olurdu?

Hafta sonları tıka basa dolan alışveriş merkezleri, karlarına kar katan online alışveriş siteleri derken  evlerimizi, arabalarımızı, iş yerlerimizi gereksiz olabilecek birçok şeyle doldurdukça dolduruyoruz. Ama gel görelim ki her hafta aldığımız bu eşyaların yüzde kaçını gerçekten kullanıyoruz? Sabahtan akşama kadar çalışıp kazandığımız paramızı  muhtemelen hayatımızda olmasa da yapabileceğimiz  bu ürünler için harcamak bize ne katıyor?

dave bruno

Tam olarak bu düşüncede olan Dave Bruno 2008 yılında çok farklı bir fikirle hayatını yeniden düzene sokmaya karar verdi. Fikri şuydu: kendine bir liste hazırlamak, hazırladığı listeden yaşamı için kesin gerekli gördüğü eşyaları seçmek ve diğerlerini hayatından çıkarmak. Üst sınırı 100 eşya olarak koysa da ilginç bir şekilde Bruno sadece 96 eşya seçmişti. Bu 96 eşyanın içinde terliği, birkaç tişörtü, pantolonu, kahve kupası gibi şeyleri dahil etmişti. Bu yeni yaşam stiliyle  Bruno eskisine göre daha az eşyayla daha mutlu bir adam olduğunu birçok röportajında dile getirmiştir.

Dave Bruno Ted-x konuşması : https://www.youtube.com/watch?v=Q7VUpYpTwI8

ktvaücmlyş

Bruno’nun 100 Eşyayla Yaşamak adlı projesi gün geçtikçe daha çok duyuldu. Hakkında birçok yazı yazıldı, sosyal medya hesapları açıldı. 2010 yılında ise Dave Bruno ortaya attığı bu fikri ve deneyimlerini anlatan kitabını yayınladı : ‘100 Things Challenge’. Tüketim çılgınlığı içinde kendini kaybettiğinin farkına varan pek çok insan Bruno’ nun bu davetine katıldı. Onlar da Bruno gibi bu yaşam stilini benimsedikçe daha huzurlu olduklarını söylemekle kalmadı, blog yazılarında kendi 100 eşya listelerini, zorlandıkları anları, deneyimlerini paylaştı.

cöçtkzmls

Şimdi gelelim bu 100 eşya ile yaşamanın kurallarına :

İlk önce bir kağıda gerekli gördüğümüz eşyalarımızı yazıyoruz. Bunlardan kesin gerekli olanların yanına yıldız koyuyoruz. Çok da önemi olmayan eşyaların üstünü çizerken emin olamadıklarımızı yuvarlağa alıyoruz. Yıldız koyduğumuz gerekli olan eşyalarımızın sayısı 100’ü geçiyor mu? Geçiyorsa biraz daha eleme yapmamız gerek, eğer geçmiyorsa emin olamadıklarımızdan 100’ü tamamlayabiliriz.

Tabi her şeyi bu 100 eşya içine dahil etmemek gerek. İşte saymayacağımız o eşyalar: evde ortak kullanılan eşyalar, kişisel olmayan eşyalar, araç gereçler, kitaplar. Koleksiyon olarak biriktirdiğimiz eşyaları da 1 olarak sayıyoruz.  

aütakm

Şu ana kadar hep 100 eşya olarak bahsetsem de bu üst sınır daha yukarı ya da aşağıya çekilebilir. Unutmayalım bu sayı sadece Dave Brunonun kendine koyduğu bir sayıydı. Buradaki tek amaç fazlalıkların atılması ve geri kalan temel eşyalarla huzurlu bir hayat sürmektir. Eğer siz de kendinizi fazlalıkların içinde hapsolmuş hissediyorsanız haydi bu serüvene katılın. Başlamadan önce birçok blog yazısı okuyun ve ileri de kendi deneyiminizi de yazıya dökün. ☺

 

 kaynak1

 kaynak 2

 

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.