Öğrenci Kariyeri Banner

Sabahları Kolay Uyanabilmenin 5 Yolu

Sabahları Kolay Uyanabilmenin 5 Yolu
uyanmak
Merhaba arkadaslar bugün sizlere çoğumuzun hatta hepimizin ortak bir derdinden bahsedeceğim: Sabahları uyanmak. Günlük yaşantımızda birçok şey, sabahları erkenden kalksak hallolacak aslında ama maalesef o alarmı erteledikçe erteliyor bir türlü uyanamıyoruz. Şimdi size sabah uyanmak için yapacağınız 5 tane şey anlatacağım. ve bundan sonra eminim sabahları yatağın çekim kuvvetine karşı koymanız çok daha kolay olacak :)

ALARMINIZI ERİŞEMEYECEĞİNİZ BİR UZAKLIĞA KOYUN

yatak_saat
Alarmınızı ister telefonunuzdan kurun ister çalar saatten, mutlaka ama mutlaka sabah uyandığınızda elinizle ulaşamadığınız, kapatmak için mutlaka ayağa kalkmanız, gereken bir yere kurun. Böylece zaten mecburen yataktan çıkabileceksiniz.

ALARMINIZIN YANINA KAHVE ÇEKİRDEĞİ KOYUN

kahve_cekirdegi
Bu yöntem benim annemden öğrendiğim bir yöntem. Hepimizin hemen kahve yapacak vakti veya yolda giderken kahve alacak yeri/vakti olmayabiliyor. Gross marketlerden, aktarlardan veya kahve dükkanlarından saf kahve çekirdeği satın alabilirsiniz. Bu kahve çekirdeklerini minik bir kaseye veya çay bardağına doldurup alarmınızın yanına koyun. Alarmınızı kapattıktan sonra o kahve çekirdeğinden iki üç tane ağzınıza atın ve çiğneyerek yutun 5 dk içinde uykunuzun açıldığını hissedeceksiniz.

GECE YATARKEN 2 BARDAK SU İÇİN
yatak_su
Bu biraz komik ama baya etkili bir yöntem. Geceden içtiğiniz su sabah kalktığınızda sizi doğrudan tuvalete yönlendiriyor. Tabii ki suyun miktarını abartmamakta fayda var yoksa geceden tuvaletin yolunu tutmak zorunda kalabilirsiniz :)

KENDİ BİYOLOJİK SAATİNİZİ OLUŞTURUN
biyolojik_saat
Mesela sabah yedide mi kalkmanız gerekiyor, tatil de olsa bir hafta boyunca hiç sektirmeden saat 7 de kalkın. Zaten sonrasında ister istemez her sabah kendinizi o saatte alarmlı veya alarmsız uyanmış olarak bulacaksınız. Ve unutmayın her ne kadar eski kafalı bir söz de olsa ‘Erken kalkan yol alır’ lafını hatırlayın, günün bereketine inanın.

KOLONYA KOKLAYIN
kolonya
Yanınıza bir şişe zevkinize göre limon, portakal yasemin vs. kolonya koyun kalkar kalkmaz onu biraz koklayıp içinize çekin yatarken tıkanan solunum yollarınız açılacak o taze kokuyla beyniniz uyarılacaktır. Hatta isterseniz ensenize ve bileklerinize sürün verdiği ferahlık hissi ile ayılmanıza büyük yardımı olacaktır.

Bu Yazı ÖğrenciKariyeri Ekibinden Merve Erşan tarafından özel olarak hazırlanmıştır.
İşte kendisine ulaşabileceğiniz hesaplar; Facebook | Twitter |

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.