Öğrenci Kariyeri Banner

Richard Branson Cevaplıyor: Her Şeyini Kaybetse Ne Yapardı?

Richard Branson Cevaplıyor: Her Şeyini Kaybetse Ne Yapardı?
Dünyanın en zengin isimlerinden biri olan Richard Branson neden mi bu kadar başarılı? İşte tutkulu milyarderin örnek alınması gereken bakış açısı ve önerileri…

Dünyanın en sevilen kişilikleri arasında olan Richard Branson kimdir, az çok biliyorsunuzdur. Sonuçta; Virgin Şirketler Grubu’nun sahibi olan milyarder, yatırımları, bağışları ve renkli kişiliğiyle tüm dünyanın merak ettiği bir isim!

Girişimciler için de özel bir yeri olan Richard Branson, eğitim hayatına 10 yaşındayken veda etmesine rağmen başarılarla dolu bir kariyere sahip! Hatta öyle ki pek çok kişi Richard Branson tarzı iş yapmak neymiş bunu araştırıyor. Peki, tutkularının peşinden giden milyarderin sırrı ne? Ya da tekrar dünyaya gelseydi, yine aynı başarıyı yakalayabilir miydi? Veya bir gecede her şeyini kaybetse ne yapardı? Gelin, tüm bu soruların cevabını Branson’dan öğrenelim…

“Bazen, bir gün 20 yaşıma geri dönsem ve geçen tüm o yıllar bir rüya olsa ne yapardım diye düşünüyorum.”

IMG_3755
Richard Branson 20 yaşına geri dönse ne yapardı?

Diyen Richard Branson, merak edilen sorunun cevabını kendine yakışır bir şekilde cevaplıyor. Çünkü o, böyle bir şeyin onu korkutmayacağını, aksine heyecanlandıracağını söyleyerek, hayallerinin peşinden sil baştan gideceğini belirtiyor.

Başarısını tıpkı ödüllü yönetmen Barry Jenkins gibi istekliliğine bağlayan Branson, büyük hayaller kurmanın zirveye ulaşmakta ne kadar önemli olduğunu vurguluyor.
Başarı için büyük hayaller kurmak gerek


IMG_3754

Zaten insanlığa verilmiş en büyük hediyelerden birinin de hayal kurabilme yeteneği olduğunu düşünüyor. Çünkü ona göre düşlemek; arzuları kamçılayan, yeniliğe sürükleyen, değişimi mecbur kılan ve dünyayı ilerlemeye zorlayan şey!

Kuşkucu insanların yanı sıra insanın kendi olumsuz iç sesini de susturması gerektiğini ifade eden iş insanı, kişinin dünyaya coşkulu ve açık gözlerle bakması gerektiğini öğütlüyor.
Richard Branson "Ben bir girişimciyim" diyor.


IMG_3753

“Karşılaştığınız problemlerden daha güçlü olduğunuza inanın ve büyük düşünün” diyen Branson, hedefe ulaşma yolunda verilen çabanın başlı başına bir başarı olduğunu söylüyor. Ayrıca 67 yaşındaki iş insanı her şeyini bir gecede kaybetse bile yeni baştan başlamaktan çekinmeyeceğini söylüyor. Çünkü kendi deyimiyle o ne yapması gerektiğini biliyor.

“Her şeyimi kaybetsem şu ana kadar yapmadığım bir şey yaparım” diyen Branson, ilk olarak not defterlerine bakacağını anlatıyor.

IMG_3752

Yanında her zaman bir not defteri bulunduran ünlü isim, geçmişte aklına gelen fikirlerden yeni bir şeyler üretebilirmiş. İş dünyasında bir açık bulacağından emin olan Branson, geçen yıllar içinde pek çok şeyin değiştiğini ancak güçlü bir şirket yaratmanın prensiplerinin aynı kaldığını vurguluyor.

Bir Zamanlar Dibe Vurmuş ve Size İlham Kaynağı Olabilecek 15 Ünlü İsim bir gecede her şeyini kaybetse; piyasaya bakıp fark yaratılacak alanlar bulacağını, insanların hayatlarını kolaylaştıracağını ve girişimini hayata geçirebilecek kişileri araştıracağını söyleyen yatırımcı, bir kez girişimci olan her zaman girişimcidir diyerek söylediklerini özetliyor. Kaldı ki aynı durumda kaybettiği her şeyi geri kazanabileceğini söyleyen tek milyarder de o değil! Başarılı bir CEO olmadan önce tuhaf işlerde çalışan isimler arasında yer alan Mark Cuban da aynı düşünceyi savunuyor. Anlayacağınız başarıları kanıtlanmış bu kişilere göre inanç, istek ve azmin önünde hiçbir engel duramıyor.

Kaynak

Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.